Soukup v U17

Sedmnáctka ovládla turnaj v Německu. Indián Soukup: Porazit USA je skvělé!

Plzeň - Reprezentační výběr do sedmnácti let se ve skvělém světle ukázal na turnaji v Německu, odkud veze zlato.

Čeští mladíci se ve Füssenu nejprve popasovali s domácím výběrem, který skolili 4:2. A to i přesto, že Německo v duelu dvakrát vedlo. První srovnání, a tedy i trefu na turnaji, navíc obstaral plzeňský Dominik Soukup, který přesně zamířil z pravého kruhu po příhře z levé strany v situaci dva na jednoho. Uklidňující čtvrtý gól zase vymyslel indián David Jiříček, který náramnou příhrou od vlastní branky vyslal do sóla Menšíka. 

Druhým protivníkem bylo Švýcarsko a výsledkem byla přestřelka ještě větší. Diváci viděli osm branek, pět jich vsítili svěřenci kouče Eismanna. Národná mančaft opět prohrával, poté již ale byl vždy o krok napřed a modrobílou stopou budiž finální asistence Dominika Soukupa u páté trefy.

Třetí den to ale již nevyšlo. Slovensko opět jako první udeřilo, v první části navíc přidalo i druhý gól a více než snížení na konečných 1:2 už nepřipustilo. U jediné trefy České republiky byli jak přihrávající Dominik Soukup, tak David Jiříček pálící z pravého kruhu. Pro naše východní sousedy, kteří nakonec skončili v turnaji čtvrtí, to byl jediný bodový zisk.

Posledním zápasem bylo malé finále. S USA se jednalo o přímý souboj o zlato a z devíti gólů nakonec skončilo šest v brance zámořských hráčů. Jak už se ale stalo tradicí, Češi znovu jako první dotahovali, v úvodní periodě navíc museli hned dvakrát. Mač rozsekla ale ta prostřední, kterou národní mužstvo ovládlo 3:0 a vítězství si již vzít nenechalo. Dominik Soukup i David Jiříček přispěli k cennému skalpu asistencí.  

Národní mužstvo tedy ovládlo těžký Turnaj pěti zemí v Německu, barvy indiánů hájili Dominik Soukup i Davidové Jiříček a Špaček. 

Celkové pořadí Turnaje pěti zemí v Německu
1. Česká republika
2. USA
3. Německo
4. Slovensko
5. Švýcarsko  

Dominik Soukup
Dominiku, gratulace k prvním místu, jsou to asi hezké pocity, že?
Určitě. Je to super pocit. Navíc porazit výběr USA je něco neskutečného.

Jak byste turnaj celkově zhodnotil?
Turnaj bych zhodnotil kladně. S klukama jsme utvořili skvělou partu a šli jsme si za vítězstvím v turnaji, škoda jednoho zápasu se Slovenskem.

A co jednotlivé mače?
V každém ze zápase jsme měli špatný vstup do utkání a brzy jsme prohrávali. S Německem a Švýcarskem jsme odehráli podle mého názoru celkem slušné duely. Již zmíněný souboj se Slovenskem jsme odehráli hrozně a zaslouženě prohráli. Po něm jsme si řekli, že takhle to nejde a do finálového zápasu s Američany musíme spoustu věcí změnit, aby jsme mohli myslet na první místo v turnaji, což se povedlo.

Co podle vás rozhodlo o vašem celkovém vítězství na turnaji?
To je těžké vyzdvihnout... Ale možní druhá třetina finálového střetnutí s USA, ve které jsme se dostali do vedení 5:2, které již i udrželi.

Osobně jste nasbíral spoustu bodů. Jste i v tomto směru spokojený?
Vždycky to může být lepší. Takže nechci říkat, že jsem spokojený, ale určitě se hraje lépe, když člověk sbírá body.

Nebyl jste ve výběru jediný indián. Je asi i tento fakt příjemný, že máte s sebou parťáky z klubu, že?
Samozřejmě je lepší mít tam kluky z klubu, ale máme natolik dobrou partu, že se baví každý s každým. Jde tedy spíše o věci, které máme třeba spolu zažité. 

Stíháte během náročného léta vůbec nějaký odpočinek? 
V pondělí jdu na trénink s dorostem a od úterý se připojím ke klukům z juniorky, kteří mají ten den volný po víkendovém turnaji v Litvínově. Sem tam se nějaký volný den najde i pro mě, ale čas na dovolenou u moře nebyl.

Dominiku, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!