Špaček v U17

Sedmnáctka třikrát zametla se Švýcary! Indián Špaček: Povzbuzující i motivující!

Plzeň - Mladí indiáni ještě pomalu ani nevyjeli na led, David Špaček již ovšem za sebou má tři utkání.

Národní mužstvo do sedmnácti let totiž absolvovalo trojutkání ve Švýcarsku a vedlo si skvěle. Nejprve v Romanshornu zvítězilo 2:1, poté 4:2 a nakonec 6:1. U vzestupné tendence a čistého štítu nechyběl ani zástupce plzeňských indiánů David Špaček. 

Šikovný obránce na jaře oslavil šestnácté narozeniny a v trojutkání zapsal branku i asistenci. Vloni bojoval v kategorii dorostu a v extralize počastoval obrany soupeřů ve čtyřiceti utkáních patnáct bodů (6+9) a v pro obránce důležité statistice +/- +18. 

Davide, tři vítězství ze tří utkání ve Švýcarsku, to je asi skvělé, že? 
Jsme za to moc rádi. Zahájit novou sezónu třemi výhrami v radě je určitě povzbuzující a zároveň motivující do dalších zápasů.

Jak byste duely jednotlivě zhodnotil? Inkasovali jste totiž pouze čtyřikrát…
První utkání bylo dlouho vyrovnané, protože nás trápila koncovka. Ve druhém zápase se nám oproti předchozímu duelu již střelecky dařilo lépe a střeleckou formu jsme potvrdili i ve třetím střetnutí. 

Vy osobně jste zapsal branku a asistenci, takže spokojenost?
Pro mě osobně to byla teprve druhá akce v reprezentaci, takže jsem moc rád, že jsem se mohl podílet na výsledcích týmu dvěma body.

Jaké jsou takovéto první zápasy, kdy ještě člověk není úplně rozehraný v přípravě a navíc ve velkých vedrech?
Myslím si, že začátek sezóny je pro všechny týmy podobný, takže v tom nevidím problém. My jsme měli před odjezdem do Švýcarska třídenní soustředění v Třemošné, abychom se dostali do formy. 

Jaká byla letošní příprava Plzně na novou sezónu a je něco, co vyloženě nemáte rád a co vám naopak nevadí? 
Příprava na letošní sezónu byla podobná jako v předchozím roce, jen tréninkové dávky byly o něco náročnější. Já osobně nemám úplně rád běhy na dlouhou vzdálenost. Třeba takový fotbálek vždy potěší a vykompenzuje ty méně příjemné věci (úsměv).

Jaké máte oblíbené číslo na dresu a proč?
Hraji s číslem 18, které mi poradil můj nejlepší kamarád, který sleduje mé výsledky a podporuje mě.

Davide, děkuji za rozhovor, ať se nadále daří!