Bronzoví šesťáci

Šesťáci v přípravném turnaji brali bronz!

Plzeň - Mladí indiáni si druhý listopadový víkend odpočinuli od ligové soutěže a vydali se vstříc velkému přípravném turnaji.

Ten se konal nedaleko - v Karlových Varech. Na západ Čech se sjely ovšem celky z celé republiky, konkrétně jich bylo osm. Rozděleny byly na začátek do dvou skupin, Škodu čekal Chomutov, Výběr 09 a pražská Sparta. Druhou skupinu tvořily Pardubice, brněnská Kometa, PZ Kladno a domácí Energie.

Svěřenci Václav Benáka na úvod nestačili na pozdějšího celkového vítěze Piráty 1:5. Ve druhém střetnutí čekal výběrový celek ročníku 2009, který po velkém boji nakonec zvítězil 4:3. Až poslední vystoupení v první fázi turnaje bylo vítězné. Pražané sice nechtěli dát kůži lacino, ale nakonec se museli sklonit po výsledku 3:2.

Třetí místo přisoudilo do čtvrtfinále Pardubice, které skončily ve svých bojích druhé. Vyzrály na domácí Karlovy Vary 6:3, PZ Kladno 4:2 a padly s Kometou 1:3. Souboj o semifinále byl obrovskou přestřelkou, kterou nakonec lépe zvládli Plzeňští 6:5.

Zápas o finále byl odvetou za základní skupinu, soupeřem byl opět Výběr 09. Ten vyřadil 3:1 PZ Kladno a utkání s indiány bylo po základní části nerozhodné 2:2. Nakonec modrobílí podlehli v nájezdech.

Vidina bronzové medaile ale dala rychle zapomenout špatné náladě a indiáni skolili Brno 4:3. "Zápas od zápasu jsme se zlepšovali. Kluky musím pochválit, předváděli jsme, až na první zápas turnaje, dobrý hokej," hodnotil trenér Václav Benák. V jeho týmu bojovali R. Šimanek, Strnad, Dvořák, Brož, Fiala, Kořinek, Šulan, Švábek, Winter, Pitter, Chasák, Tománek, Maxa, Šmídl, Forman, Vrábel, Hanzlík, S. Šimanek, Spiller. 


Celkové pořadí turnaje
1. Piráti Chomutov
2. Výběr 09
3. HC Škoda Plzeň
4. HC Kometa Brno
5. HC Dynamo Pardubice
6. HC Energie Karlovy Vary
7. HC Sparta Praha
8. PZ Kladno