Tisková konference

Škoda Transportation generálním partnerem HC Škoda Plzeň i v sezóně 2018/2019, nově podpoří i mládež

Škoda Transportation zůstává generálním partnerem hokejového klubu HC Škoda Plzeň i v nadcházející sezóně 2018/2019. Společnost příští rok navíc nově podpoří všechny mládežnické kategorie ledního hokeje v Plzni a nadační fond Regionální plzeňské hokejové akademie. Škoda Transportation podporuje plzeňský hokej už téměř deset let, od sezóny 2009/2010, kdy se na dresy hokejového klubu vrátilo logo s okřídleným šípem. Od roku 2012 se Škoda Transportation stala generálním partnerem a klub od té doby nese jméno HC Škoda Plzeň.

„Jsem rád, že Škoda Transportation je partnerem tak úspěšného hokejového klubu. V loňském roce se HC Škoda Plzeň podařilo vyhrát základní část hokejové extraligy a věřím, že v dalším ročníku bude bojovat o extraligový titul,“ říká předseda představenstva a generální ředitel skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina a doplňuje: „Těší mě, že naše tradiční spolupráce pokračuje již téměř deset let. Nově jsme uzavřeli partnerství také s mládežnickými plzeňskými kluby, které rovněž ponesou slavné jméno plzeňské Škodovky.“

„Mám radost, že pro novou sezonu zůstává generálním partnerem našeho klubu společnost Škoda Transportation. Dvojnásobnou radost mám z toho, že se podařilo rozšířit finanční podporu i na všechna mládežnická družstva," říká generální manažer klubu HC Škoda Plzeň Martin Straka. A dodává: „Beru to i jako ocenění a podporu za práci, kterou naši trenéři u mládeže v posledních sezónách odvedli."

Tradici podpory sportu zavedl již zakladatel firmy, Emil Škoda. Škoda Transportation i v současnosti považuje sport za samozřejmou součást svých sponzorských aktivit. Škodovka finančně podporuje kromě plzeňského hokeje také dva multifunkční sportovní areály v Plzni – Škoda Sport Park a ŠkodaLand. Tam mohou lidé zadarmo využít širokou nabídku sportovišť, in-line dráhu závodních parametrů, nebo například horolezeckou věž. Firma sponzoruje také velice úspěšný Atletický klub Plzeň. V neposlední řadě je Škoda Transportation společně se Západočeskou univerzitou zakladatelem Science centrum Techmania.

Od podzimu 2015 je Škoda Transportation rovněž iniciátorem projektu Škoda FIT. Jeho cílem je podpořit vědomí, že zdravá výživa, pohyb a péče o zdraví by se měly stát samozřejmou součástí života. Vyústěním projektu bude i letos Škoda FIT Půlmaraton, který se uskuteční 30. září v Plzni.