Sklenička na MS

Skvělá kulisa, užíval jsem si to! A nakonec je z toho i výhra, zářil po debutu na MS Sklenička

První zápas Čechů na mistrovství světa měl dvojí ryze plzeňské zastoupení. Druhou obrannou dvojici totiž tvořili Michal Moravčík s Davidem Skleničkou. Oba mohli být po utkání spokojeni, i když vítězství v prodloužení se nerodilo lehce: „Trápilo nás zakončení, ale nakonec se k nám štěstí přiklonilo,“ hodnotí duel mladší z obou beků David Sklenička.

Davide, jak hodnotíte tento duel, který nakonec Česko vyhrálo po obratu v prodloužení?
Vítězný zápas se vždy hodnotí lépe. Dva body bereme, ale bylo to ohromně těžké. Slováci se na nás výborně připravili, využili dvě přesilovky, na to se musíme zaměřit. Avšak jsme moc rádi, že jsme to zvládli otočit vyhráli jsme v prodloužení.

Měli jste velkou střeleckou převahu, Slováky jste místy hodně tlačili. Čím to bylo, že jste stále ztráceli jednu branku?
V zakončení to nebylo ideální, měli jsme tam pár dobrých šancí, ale nedokázali jsme to tam dotlačit. Ale štěstí se k nám nakonec přiklonilo při vyrovnávací brance, kdy kotouč propadl Čiliakovi pod rukou. Asi se nám to takhle vrátilo.

Dokázal jste si zápas před takovou kulisou užít? Dorazilo 12490 skvělých fanoušků převážně z Česka a Slovenska.
Užíval jsem si to, je to federální derby, to si každý užije. Byl plný dům, naprostá paráda.

Byla nějaká nervozita? Budete třeba do dalších utkání klidnější, když už máte premiéru za sebou?
Nervozita ani nebyla, jen ta zdravá, spíše natěšenost. Snad to zítra nebude horší, a výsledkově také ne. Doufám ve výhru.

Vnímal jste při zápase fanoušky? Bylo to derby, ale přeci jen takové přátelské.
Atmosféra byla parádní, fanoušci udělali skvělou kulisu a patří jim za to dík.

Další zápas čeká českou reprezentaci už dnes v 16:15, narazí na silnou reprezentaci Švédska. Kromě Davida Skleničky u toho bude i Michal Moravčík a další plzeňští odchovanci, a to Dominik Kubalík, jenž se včera stal nejlepším hráčem zápasu, a jako náhradní brankář bude připraven Pavel Francouz.