Plzeňská budoucnost

Skvělá práce! Plzeňská mládež má medaili v každé kategorii!

Plzeň – Shodně do prodlouženého víkendu bojovaly všechny mládežnické týmy Západočechů. A vedly si znamenitě, čtyři celky vybojovaly dvě stříbra a dva bronzy! O jednu medaili tak navýšily loňský sběr.

Junioři

Vývoj

Po první části soutěže skončili jako úřadující mistři druzí tří body za Brnem, v nadstavbě pak první. Slavia nejprve osmá, následně čtvrtá. Lépe začali modrobílí, kteří před svými fanoušky nabrali vedení 2:0, avšak nakonec úvodní střetnutí ztratili v prodloužení 2:3. Odvetu již Západočeši zvládli 3:1, do Prahy se tak vyráželo za stavu 1:1. V našem hlavním městě nejprve mečbol získali sešívání, kteří opět smazali vedení 2:0 soupeře - 7:3. V posledním vzájemném utkání dotřetice modrobílí prohospodařili vedení 2:0, šach-mat ale soupeři zahráli v čase 59:41 – 3:2. I v rozhodujícím utkání se před vlastním publikem dostali do vedení 2:0, ale zápas dovedli do vítězství 3:2, stejně tak celou sérii. V semifinále čekal Liberec, který po základní části jako hůře postavený hostil úvodní klání. To těsně ovládl a v Plzni tak měl hned dva mečboly. Využil již první, když indiáni vyšli střelecky naprázdno.

Výsledek

Dámy a pánové, klub HC Plzeň 1929 tak v kategorii juniorů končí v sezóně 2017/18 na celkovém TŘETÍM místě!

Kompletní rozpis utkání ZDE!




Starší dorostenci

Vývoj

Další mužstvo, které je úřadujícím mistrem, jsou starší dorostenci. Ti po první části soutěže skončili první, v nadstavbě pak třetí a v osmifinále je čekal čtrnáctý Zlín. Ten v prvním zápase série domácí dokonale zaskočil, vedl 3:0 a ještě ke konci druhé třetiny 4:2. Jenže indiáni prokázali pravá indiánská srdce a zvítězili nakonec 8:5. V odvetě pak Západočeši řádili od samotného úvodu a vybojovali mečbol, když se opět prosadili osmkrát - 8:2! Ve Zlíně se již zdálo, že série bude hladká, modrobílí vedli v závěru 2:1, ale nakonec padli 2:4. O den později se ale již na půdě soupeře z postupu radovali 3:2. Následnou překážkou byly Karlovy Vary, které skončily za třetí Plzní sedmé se ztrátou pouhých devíti bodů. Na jejich půdě modrobílí zvítězili 4:0, doma 3:1. Na Finálovém turnaji nejprve v semifinále nestačili na pozdějšího mistra z Českých Budějovice 2:5, s prázdnou se ale nevraceli, Spartu v souboji o třetí místo skolili 4:2.

Výsledek

Dámy a pánové, klub HC Plzeň 1929 tak v kategorii staršího dorostu končí v sezóně 2017/18 na celkovém TŘETÍM místě!

Kompletní rozpis utkání ZDE!




Mladší dorostenci

Vývoj

Vloni bronzoví mladí indiáni ovládli první část soutěže i nadstavbu a ve čtvrtfinále je čekala brněnská Kometa. Začínalo se na půdě hůře postaveného mužstva, tedy v Brně, kde Západočeši zvítězili 3:0. Jenže v prvním utkání před svými fanoušky mečbol nevyužili, fotbalový výsledek 0:1 sérii prodloužil. V rozhodujícím utkání již indiáni nezaváhali a po výsledku 5:1 oslavili postup. V cestě na finálový turnaj stál Chomutov, který z páté příčky nadstavby na Plzeň ztratil rovných čtyřicet bodů. Západočeši zvítězili 6:1 a 4:1 a opět po roce postoupili mezi čtyři nejlepší. Na úvod Závěrečného turnaje skolili Liberec 4:2, poté brali bod s Přerovem a těsně padli s Mountfieldem 1:2.

Výsledek

Dámy a pánové, klub HC Plzeň 1929 tak v kategorii mladšího dorostu končí v sezóně 2017/18 na celkovém DRUHÉM místě!

Kompletní rozpis utkání ZDE!



8. třída

Vývoj

Další tým, který si skvěle vedl po celou sezónu. Západočeši se kvalifikovali po základní části z pozice lídra na Závěrečný turnaj o titul Mistr České republiky. Na ten proniklo dohromady šest týmů, pět vítězů skupin a nejlepší celek z druhých míst. Indiáni v této cestě ve dvaatřiceti utkáních ztratili pouze se Slavií, které dvakrát podlehli a jednou s ní remizovali, k tomu se ještě jednou dělili o body s jihočeským Motorem a padli v Třemošné. Zároveň mužstvo ovládlo paralelně se hrající dlouhodobou soutěž pro družstva U14 Akademií ČSLH a přizvaných klubů! Na Závěrečném turnaji nejprve indiáni přetlačili Slavii v nájezdech, poté zametli s domácími Vítkovicemi 5:1 a dokonce 8:1 s Kladnem. Následně přišel nezdar se Spartou a výhra s Brnem na nájezdy, kdy Západočeši vyrovnávali vteřinu před třetí sirénou!

Výsledek

Dámy a pánové, klub HC Plzeň 1929 tak v kategorii 8.tříd končí v sezóně 2017/18 na celkovém DRUHÉM místě!

Kompletní rozpis utkání ZDE!