Ohlasy LUG

Skvělé dvě třetiny, vyhráli jsme zaslouženě, myslí si autor dvou bodů Nedorost

Spolu s Milanem Gulašem a Matyášem Kantnerem v první lajně velmi často uzavřeli soupeře v obranném pásmu. Jednu branku nakonec tato formace vstřelila a byl to právě Václav Nedorost, ten navíc asistoval na první přesilovkový gól Vojtěcha Němce. Škodovka nakonec udolala Lugano 3:2 a bere na úvod CHL tři body.

Plzeň nastoupila na svého soupeře razantně a v první části ho pustila ke střele jen jednou: „Do utkání jsme vstoupili dobře a dvě třetiny jsme hráli lépe než soupeř, bruslili jsme výborně, možná nám už trochu došly síly v poslední části,“ do té vstupovala Plzeň v remízovém stavu 2:2 a ačkoliv Lugano srovnalo hru, nakonec Západočeši zvítězili 3:2: „Celých šedesát minut udržet takové tempo je bohužel hodně těžké. První špatné střídání ve třetí třetině nastolilo ráz hry, Lugano se zvedlo, vyrovnalo hru a možná bylo i lepším týmem. Vítězství je ale podle mě zasloužené,“ hodnotí Václav Nedorost celé utkání.

Start indiánů do zápasu byl opravdu nevídaný, ovšem v první části padla z mnoha šancí jen jedna branka: „Trenéři očekávali, že to bude hodně bruslivý hokej nahoru dolu, a tak jsme se jim chtěli vyrovnat. Oni ale nezačali dobře, my na ně vlétli a snažili jsme se tak hrát co nejdéle. Akorát je škoda neproměněných šancí, po první části to mohlo být 3:0 a utkání by vypadalo jinak,“ lamentuje plzeňská třináctka, avšak může být spokojena: „Sice to pořád není hlavní část sezóny, ale urvali jsme tři body, takže všechno dobré.“

Sedm početních výhod měli Západočeši v zápase, využili jednu už v úvodní periodě: „V první třetině jsme přesilovky nehráli špatně, ale potom jsme puk honili po rozích, málo jsme stříleli a akce jsme přehrávali. To musíme zlepšit. Trenéři nám to už vytkli a ukážeme si to i na videu. Bez střel góly nedáme, máme na čem pracovat,“ ví nová posila z Českých Budějovic.

Přestože podle slov Nedorosta ještě nešlo o hlavní část sezóny, k vidění už byl mnohdy parádní hokej: „Pořád to bereme jako přípravu, i když tady už o něco jde. Samozřejmě úroveň hry a nasazení je někde jinde, než v klasickém přípravném zápase, navíc byla parádní atmosféra, přišlo přes čtyři tisíce fanoušků, oba kotle skvěle povzbuzovali. Už se to podobalo lize,“ oceňuje hráč se zkušenostmi z Colorada, který mohl být po zápase pozitivně naladěn: „Je to těžká příprava, která nás prověří. Chtěli jsme hrát naplno, také jsme tak hráli a jsme rádi za vítězství,“ spokojeně hodnotí.

Už v sobotu čeká Škodu druhý zápas Champions Hockey League, na západ Čech přijede obhájce titulu JYP Jyväskylä, jež v prvním duelu zvítězila na půdě Banské Bystrice vysoko 6:1: „Nevím, co čekat. Připravovali jsme se na to, že Lugano tady bude lítat nahoru dolu, ale nakonec se to nepotvrdilo a dvě třetiny jsme je tlačili, měli veliké problémy jen vyhodit puk,“ říká šestatřicetiletý útočník a srovnává oba soupeře: „Jyväskylä to ale loni vyhrála, bude to hodně kvalitní soupeř. Musíme se dobře připravit, odpočinout si, zítra potrénovat. Asi budou bruslit ještě o trochu více než dnes Lugano,“ dodává na závěr Nedorost.