Zlatá 3. třída

Skvělý úspěch! Třeťáci ovládli turnaj v Garmisch - Partenkirchenu!

Plzeň - Mladí indiáni se zúčastnili mezinárodního turnaje v Německu, který bez jediné porážky vyhráli.

Velkého turnajového klání se zúčastnilo celkem šestnáct družstev, která byla rozdělena do čtyřech skupin. Plzeňáci se nezalekli a nejprve zvítězili nad EV Gemering 11:0, poté si zastříleli i proti EV Fussen 10:1 a skupinu ovládli díky výhře s HC Insbruckem 6:2.

Následně byla mužstva na prvních dvou místech znovu rozdělena do dvou skupin. Ani zde Západočeši nezaváhali a zvítězili postupně nad EV Lanshutem 6:2, Augsburgem e.V. 1:0 a Ec Peitingem 11:0. Tyto zápasy se hrály 24 minut, semifinále a finále pak 32 minut.

V semifinále čekal český soupeř, navíc velmi blízký - HC Meteor Třemošná. Bitva to byla napínavá, nakonec se po výsledku 3:1 radovali modrobílí. Velké finále bylo ve znamení odvety s EV Landshutem, který toužil po odplatě za nezdar ve skupině. Skvělé výkony ale indiáni nechtěli nechat propadnou krůček před cílem a po výhře 7:4 se radovali z celkového prvenství.

Sestava
Cihlář - Šulan, Moulis, Kracík, Lanyi, Szabo, Techl, Šafandová, Kastner, Brejcha, Muller, Nozar, Hradský, Koželuh, Valenta, Balín.

Ohlas trenéra Zdeňka Paty
Jsem rád, že jsme se tohoto turnaje zúčastnili, vše bylo výborně zorganizované. Zápasy nebyly vůbec lehké, i když některé výsledky tak vypadají. Odehráli jsme za 2 dny 208 minut, což je skoro tři a půl utkání dospělých. Hráči přistupovali velice zodpovědně ke každému střetnutí a zaslouženě vyhráli celý turnaj. Zároveň si mohli prohlédnout i místa, kde probíhala olympiáda v roce 1936.