Ohlasy 15. kolo

Snažil jsem se nahrát, nakonec vyzkoušel kličku. A vyšlo to, těší Jaroslava Kracíka

Třetí zápas ve čtyřech dnes čekal na modrobílé. Oslabení indiáni se představili na ledě litvínovské Vervy, odkud si přivezli nesmírně cennou tříbodovou výhru 3:1. V čase 58:40 rozhodl o vítězství Škody plzeňský patriot Jaroslav Kracík, který okomentoval těžký duel na severu Čech.

Zápas nakonec na svou stranu urvali hosté. Plzeňané se dostali do vedení až ve druhé polovině střetnutí, když parádní přihrávku od Filipa Suchého poslal do protipohybu gólmana Vervy obránce Lukáš Kaňák. Domácí ve třetí části srovnali na 1:1 a zápas mohla rozhodnout prakticky jakákoliv střela, s čímž souhlasí i Jaroslav Kracík: „Určitě. Myslím, že divákům se zápas musel líbit, hrálo se nahoru dolů. Oba týmy měly hodně šancí, ale nakonec jsme my byli ti šťastnější. Dá se říct, že jsme byli o ten jeden gól lepší.“

Právě zkušená plzeňská 81 zápas rozhodla v předposlední minutě základní hrací doby, ale ještě předtím si musel Kracík protrpět 120 dlouhých sekund na trestné lavici. Sudí mu totiž uložili menší trest za faul loktem na Lukáše Kašpara. „Přišlo vyloučení, modlil jsem se, aby nám tam něco nespadlo. Naštěstí Frodo všechno vychytal. Pak jsem naskočil z trestné lavice. Myslel jsem, že se soupeř puk bude snažit prohodit, tak to taky bylo, zkusil jsem to a vyšlo to,“ popsal útočník indiánů situaci, která nastala těsně před úprkem do gólové šance.

Jaroslav Kracík se s pukem vřítil do útočného pásma, jak je jeho dobrým zvykem, neustále se rozhlížel po spoluhráčích, které by mohl oslovit svou pověstnou přihrávkou. Kapitán Škodovky Milan Gulaš byl ale obsazený, a tak vzal Kracík akci na sebe. Vymíchal gólmana, jak po utkání prohlásil bek Lukáš Kaňák, a vstřelil rozhodující gól duelu. „Snažil jsem se do poslední chvíle nahrát, ale bek zůstal s Gulim, tak jsem nakonec vyzkoušel kličku. Gólman si lehnul a vyšlo to,“ těší aktuálního centra prvního útoku Plzně. Podobným blafákem uspěl Kracík i v samostatných nájezdech v utkání se Spartou. Na ledě Vervy pak výhru Plzně zpečetil trefou do prázdné brány ve formě hrající Jan Eberle.

Návrat do sestavy po zranění to je pro Jaroslava Kracíka hodně sladký, i když ne úplně jednoduchý, jak sám přiznává: „Pro mě to byl těžký start. V sobotu mě čekal první zápas, o den později další a dnes ještě jeden. Tři utkání ve čtyřech dnech, to bylo hodně náročné. Takže uvidíme, jak bude moje tělo vypadat.“ Kracík odehrál v srpnu dva duelu v Champions Hockey League, v extralize potom pouze duel na ledě Mountfieldu, do hry se vrátil po dlouhé době právě během uplynulého víkendu.

Indiáni si v Litvínově připsali další tříbodovou výhru do tabulky. I když tým trápí četná zranění, Škodovka i nadále drží pozici okolo šestého místa v tabulce, a to má oproti týmům nad sebou o jeden či dva odehrané zápasy méně. „Přesně, máme méně zápasů, kdybychom vyhrály i ty, které nám oproti jiným týmům chybí, tak můžeme poskočit v tabulce ještě výš. Určitě chceme vyhrát každé utkání a být nahoře,“ hlásí Jaroslav Kracík.