Soutěž nejmenších indiánů

Soutěž nejmenších indiánů pod patronátem Jaroslava Špačka!

Plzeň - Už od konce loňského roku nemohou indiáni trénovat na ledě. Týká se to samozřejmě i těch nejmenších hráčů. Jak již bylo popsáno v minulých článcích, je tak velmi těžké udržet všechny v tréninku.

Děti nechápou, proč by měly dělat zrovna to nebo to cvičení. Neuvědomují si, že jim pomohou v dalším hokejovém růstu. Chtějí si hrát a soutěžit s ostatními parťáky. „Na jedné trenérské schůzce, kde se řešilo, jak děti pracují v době lockdownu pomocí videa a WhatsAppu, navrhl manažer mládeže Jaroslav Špaček, že by bylo dobré motivovat ty nejmenší soutěží o ceny, které sám věnuje a předá,“ popisuje vznik nápadu jejich trenér Zdeněk Pata. 

Byla tedy domluvena soutěž pro ročník 2014 (1.třída) v přeskocích švihadla bez mezi skoku. V létě děti skákaly přibližně 10 až 15 přeskoků. Doba trvání soutěže byla deset dní, soutěž končila poslední březnový den. Indiáni mohli posílat svoje pokusy bez omezení, tedy každé zlepšení. Nikdo však nevěděl, kolik přeskoků mají ostatní. Každý den docházelo k neustálému zlepšení. Soutěž byla velice napínavá a o vítězi rozhodl pouze jediný skok!

Vítězem se stal Pavel Hotěk, který měl 148 přeskoků, druhý skončil Tobiáš Uxa se 147 přeskoky a třetí místo obsadil Michal Pelikán - 115 přeskoků. Soutěže se zúčastnila i Eliška Hoťková, která trénuje s kluky, ale je ročník 2012. Byla oceněna mimo soutěž, protože dosáhla na 145 přeskoků. „Jsem rád, že soutěž děti bavila a dokázala motivovat k neustálému zlepšování se. Klání bylo velice napínavé, protože o vítězi rozhodl pouze jediný přeskok. Chtěl bych všem pogratulovat k jejich výkonům. Každý, kdo se zúčastnil, se neustále zlepšoval, to bylo cílem celé soutěže. Doufám, že je brzy uvidím na ledě, a že z nich vyrostou další hráči vrcholového hokeje,“ dodává Jaroslav Špaček.