Ohlasy Rungsted

Soutěž určitě bereme vážně, říkáme si to před každým zápasem, říká po postupu Miroslav Indrák

Západočeši nezaváhali ani na ledě Rungstedu, dánského mistra. Čtyřmi trefami dokázali obrátit nepříznivé skóre, poslední gól Škodovky v utkání vstřelil forvard Miroslav Indrák, které se podělil o své dojmy po postupu do osmifinále Champions Hockey League.

Jak se rodilo vítězství Škodovky na ledě dánského mistra? Ten přežil prvotní tlak a krátce po své úvodní přesilové hře, když se udržel v útočném pásmu, otevřel skóre Andersson, útočník Rungstedu. „Výhra to byla hodně těžká. Chytili jsme začátek, i když jsme pak dostali gól, dokázali jsme stav otočit. Hra se potom přiklonila na naši stranu a přidali jsme další góly. Myslím si, že to pro nás byla zasloužená výhra a už se plně můžeme soustředit na start extraligy,“ říká útočník Miroslav Indrák.

Daly se najít nějaké rozdíly v obou duelech proti týmu Rungsted Seier Capital? Indiáni na domácím ledě do zápasu vlétli a brzy vedli, ale dánský celek nic nezabalil, až od druhé třetiny Západočeši jasně dominovali. Na severu Evropy to zase byla pořádná fuška. „My jsme neproměňovali šance, jako se nám to dařilo doma v prvním utkání, proto byl v Dánsku výsledek takový. Jinak nás ničím příliš nepřekvapili,“ přemítá o průběhu druhého zápasu Indrák. A viděl další důvody, proč modrobílí nebyli tolik gólově produktivní, dokonce v tom našel i pozitiva: „Jejich gólman zachytal slušně, a nakonec je i dobře, že jsme se nevystříleli. Ve čtvrtek do toho můžeme pořádně vlétnout."

Škodovka v Champions Hockey League šlape báječně, po každém duelu je jasně vidět, jak hráči Plzně makají na 100 procent. Proto si už podruhé v řadě vybojovali postup do play-off již po prvních čtyřech zápasech v základní skupině. „Soutěž určitě bereme vážně, říkáme si to před každým zápasem. Je super, že nám to takhle vyšlo, ale nic to neznamená, pracovat se musí každý den,“ připomíná Miroslav Indrák. Frovard ví, co je třeba vypilovat: „Něco nám zápasy ukázaly, hlavně směrem dozadu musíme zlepšit komunikaci.“

S jakými pocity nakonec odjedou indiáni z Dánska? Ze severského tripu si odvezou dvě výhry z ledů HPK a Rungstedu a navíc postup do play-off Ligy mistrů. Plus další cenné zkušenosti z mezinárodní hokejové scény. „Spokojenost je obrovská. Hämeenlinna byla skvělý soupeř, Milan Gulaš nám u nich zařídil dva góly i body. Zaslouženě jsme je brali,“ myslí si Indrák.

Boje to byly velice náročné, budou Plzeňané na blížíce se start TELH fyzicky připravení? „Sílu budeme mít určitě, máme dobře natrénováno. Teď ještě zregenerujeme, v úterý vlétneme do tréninku a ve čtvrtek do zápasu,“ burcuje Miroslav Indrák. Úvodní extraligový zápase se už velice přiblížil, jak sám útočník několikrát během rozhovoru upozornil, na Spartě indiáni začínají 12. 9.!