Ohlasy 14. kolo

Sparta? Vždy se hraje lépe, když jsou ve vás emoce, říká navrátilec Michal Houdek

Plzeň - Indiáni pošestnácté v řadě v extralize se Spartou bodovali, letos drží stoprocentní bilanci. Na jejím ledě k tomu dnes přispěl i obránce Michal Houdek, který na stejném místě vloni v tuzemské nejvyšší soutěži debutoval.

Dvacetiletý odchovanec v aktuální sezóně odehrál šest duelů v první lize v Sokolově a všechna utkání letního Generali Česká Cupu, poté ale i kvůli zranění v extralize stihl jen jeden zápas. Vrátil se až dnes, shodou okolností na místo, kde vloni debutoval. 

Michal Houdek
Michale, vyb
avil jste si vaše první utkání zde?
Samozřejmě. Hned po příjezdu jsem si hodil věci do šatny a šel se podívat, jestli se zde něco změnilo. Zavzpomínal jsem na ten osudový moment, kdy jsem poprvé naskočil na extraligy. Trochu se ve mně probudily emoce a proběhla mnou husí kůže. Když jsem pak skočil na led při svém první střídání a vše začalo hitem, poznal jsem, že se mi zde prostě hraje dobře (úsměv).

Asi to ale bylo dnes jiné než vloni, že?
Určitě kvůli divákům. Dokáží vytvořit super atmosféru. To, že tady někdo pouští něco do reproduktorů prostě není takové, ať si říkáme, co chceme. Ale za mě - já dokáži emoce na led dostat i bez fanoušků. Každý chceme bojovat na sto procent a urvat vítězství.

Pociťoval jste, že by vám domácí za loňský rok chtěli něco vracet?
Asi na to nějak zapomněli (smích). Ne, vážně, nevšiml jsem si žádné výzvy nebo něco podobného, protože to já neodmítám. Spíše jsem se jen soustředil, aby nepřišel nějaký nepříjemný atak, hlídal jsem si záda. Ale jak říkám, kdyby někdo přišel s tím, že to chce shodit, byl jsem připraven.

Vloni to zde byla třináctigólová přestřelka, bitka. Nebylo to dnes příliš klidné?
Na rovinu mi mrzí, že to bylo tak klidné (smích). Už i doma jsme řešili, že nic nebylo, ani třeba v Sokolově. Ne, že bych to vyhledával, ale jsem připravený, že něco přijde.

Popište čtenářům, jaká je nyní vaše situace?
Mně se vlastně trošku zbortil svět, protože před zápasem v Brně před uzavřením ligy jsem se zranil a bojoval jsem dva týdny s jednou diagnózou. Po týdnu, kdy jsem se snažil cvičit, se diagnóza změnila na něco jiného. Sice pozitivnějšího, ale stále jsem se trápil a pořád zranění je takové, že člověk leží doma a kouká do zdi. Těch čtrnáct dní pro mě bylo ubíjejících, nemohl jsem prostě nic a jen ležet v posteli bylo peklo. 

Stihl jste i utkání v Sokolově v první lize. Jaké to tam je?
Je to super. Ne, že by to tady bylo jiné, ale jsem rád, že obě party jsou úžasné. Navíc jsem si tam skvěle sedl s Janem Pohlem. Dokážeme si vyhovět, dát si přihrávku, kam potřebujeme a podobně. Role se asi nemění, možná v první lize jsem více na puku. Ale v podstatě je to podobné - souboje, jednoduchá hra, oslabení...

Kdy jste se dozvěděl, že dnes nastoupíte?
Dneska zhruba v 7:50, když jsem byl již padesát minut v posilovně a cvičil jsem si nějaké svoje věci (smích). V osm jsem měl začínat s panem Snopkem, ale přišel pan Hanzlík s tím, že jedu hrát. Takže se mi změnil plán, ale i díky tréninkům s panem Snopkem jsem se cítil bruslařsky i přes zranění skvěle.

Asi jste si na změnu harmonogramu nestěžoval, že?
Vůbec ne, naopak. Bylo to i umocněné tím, že to bylo zrovna na Spartu, protože když jsou ve vás emoce, tak se hraje mnohem lépe. 

Byla to velká změna?
Mně největší rozdíl přišel i v tom, že tady na Spartě je strašně malé hřiště. Když to srovnám, kde hraje v létě, tam to je letiště. Většinou mám trošku vítr, že na malém hřišti je vše rychlejší a na reakcích vlastně i pracuju, trochu s tím mám problém. Pár souboji jsem se do toho ale dostal a hlavní je týmový zisk tří bodů, to je úžasné!      

Michale, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!

VÍTĚZSTVÍ! 🔥 Dobrá práce, Spartu jsme i podruhé v sezóně zastavili a jako první jsme ji v této sezóně porazili na vlastním vlastním ledě 💪 Děkujeme, ZE jste nám na dálku drželi palce 💙 Zveřejnil (a) HC Škoda Plzeň dne & nbsp; Úterý 24. listopadu 2020