Ohlasy 10.kolo

Spoluhráčům jsem v nájezdech věřil, říká Milan Gulaš

Plzeň – Indiáni ve velké bitvě s vedoucím Mountfieldem vybojovali dva cenné body, v nájezdech ukořistili ten bonousový, přestože vyloučený kapitán Milan Gulaš se jich účastnit nemohl.

Milane, bylo těžké samostatné nájezdy sledovat pouze z trestné lavice?
Já jsem věděl, že kluci nájezdy udělají, věřil jsem jim. Byl jsem docela v klidu. Ale samozřejmě mě mrzí ten moment na konci. Ale nenechám se píchat hokejkou mezi nohy, i když pár vteřin před koncem. S Petrem Zámorským se dobře známe, ale tohle se nedělá.

Budete si to s Petrem ještě vyříkávat?
Skončil zápas, já jsem si k tomu na konci něco řekl. Ale jak říkám, nedělá se to. Možná v zápalu boje, ale i tak. Nyní je po utkání, klidně s ním zajdu na pivo (úsměv).

Jak jste se v utkání cítil, protože střel jste měl celou řadu…
Já bych dneska netrefil ani fotbalovou bránu. Někdy máte jednu střelu a dáte gól a jindy jich máte dvanáct a nic. To jsem dnes měl já. Pro nás jsou to ale cenné body a jsem rád, že to kluci zvládli.

Byl to těžký duel zejména na psychiku?
Po první třetině jsme ukázali svou sílu, v těchto těžkých chvílích se vždy vykrystalizuje charakter mužstva.

Jak moc ovlivnila zápas dlouhá dvojnásobná početní výhoda hned na začátku duelu?
Nesehráli jsme jí špatně, střely lítaly, ale hodně to trefovalo gólmana. Nevím, je to ošemetné. Nepodařilo se jí ale proměnit, mrkneme se na to na videu, abychom věděli, co příště zlepšit.

Bylo znát, že Mountfield je jako lídr v laufu?
Hokej je o tom, že vyhrajete o gól, všichni víme, že to Mountfield má založené na propracovaném systému, je těžké se u nich v pásmu prosadit. To jsme ale věděli, i tak jsme ale šancí měli mnoho. Oba gólmani ovšem chytali výborně.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!