Ohlasy 35. kolo

Stavěli jsme na výborném výkonu gólmana, chválí Frodla Eberle

Indiáni dokázali zvládnout další náročné utkání a i nadále hájí šestou pozici zaručující přímý postup do play-off. Pod prodloužení série zápasů, v níž Škoda bodovala, již na číslo pět, se podepsal výborným výkonem a vstřelenou brankou Jan Eberle.

Pro bojovníka Eberleho není olomoucký zimní stadion žádnou neznámou, však zde strávil předchozí tři sezóny. „Je to samozřejmě pro mě něco speciálního, protože tu všechny kluky znám. Ale nijak mě to netíží, naopak spíš hecuje,“ vyprávěl po utkání. Plzni se podařil vstup do utkání, prakticky už po půlminutě ji poslal do vedení kapitán Milan Gulaš. „Muselo to s nimi zamávat, když hned v prvním střídání inkasovali. To pro nikoho není nic příjemného. Nicméně my jsme na vstřelenou branku nedokázali navázat výkonem a od té doby se hrálo hodně vyrovnaně,“ pokračoval Eberle.

Chleba se doopravdy lámal v samotném konci utkání, kdy se indiánům podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. A když Mora musela otevřít hru, hosté trestali a gólový rozdíl ještě zdvojnásobili. „Olomouc odehrála dobrý zápas a vypracovala si řadu šancí. Nás podržel gólman a měli jsme také štěstí,“ popisoval útočník s číslem 17. „Domácí předvádějí bojovný výkon a klidně se dnes mohli radovat oni a odrazit se od toho, bohužel pro ně jim to tam nenapadalo. A samozřejmě naštěstí pro nás. Budu se opakovat, ale především jsme stavěli na výborném výkonu našeho brankáře.“

Dominik Frodl, opora modrobílých, inkasoval v minulém utkání doma s Mladou Boleslaví dvě smolné branky, a i když jeho jméno plzeňský kotel povzbudivě skandoval, bylo na mladém gólmanovi vidět, jak ho chyba v prodloužení mrzela. K tomu Eberle dodává jediné: „Dominik předvádí stabilní fantastické výkony a není mu co vytknout! S Bolkou jsme neprohráli nějakými jeho chybami, ale našimi neproměněnými šancemi,“ říká důrazně.

Indiánům se v Olomouci podařilo poprvé letos Moru skolit, a vyhrála tedy 4:0. „Věděli jsme, že se jim výsledkově příliš nedaří. Přistoupili jsme k utkání, myslím, dobře a bojovali jsme o tuhle výhru. Tabulka je ohromně vyrovnaná, musíte sbírat body s každým a tohle vítězství může být důležité i pro další vývoj sezóny,“ uzavřel Jan Eberle.