Ohlasy PCE

Tak dobrý útok, to jsme ještě nezažili, shodují se Gulaš s Kracíkem

Plzeňští hokejisté dosáhli zajímavého unikátu, jelikož zaznamenali druhou desetibrankovou výhru za pouhých dvanáct dní! Po vítězství 10:0 s Olomoucí dnes porazili 10:2 Dynamo Pardubice, pro které je to nejvyšší porážka v historii české extraligy! K vítězství přispěl Jaroslav Kracík dvěma brankami a Milan Gulaš dokonce hattrickem. Zatímco pro útočníka s číslem 81 to byly první dvě branky v sezóně, ostrostřelec Gulaš už jich má na kontě šest branek, k tomu navíc stejný počet asistencí!

Milan Gulaš

Asi už jste toho zažil hodně, ale během dvanácti dnů dva desetigólové zápasy, viděl jste to někdy?
To jsem rozhodně nezažil. Jestli v žácích, tak to už si nepamatuju, ale v tom dospělém hokeji ne. Je to super, moc si to užíváme, i fanoušci nás podporují skvěle, chodí plný dům. Na druhou stranu musíme zůstat při zemi, abychom se z toho, jak se říká, nezbláznili. Je to ošemetné, může se to otočit proti nám, ale myslím si, že jsme dost zkušení, abychom si to pohlídali.

Trenér Jiří Hanzlík říkal, že těch gólů bylo možná až trochu moc, že by si je nechal na jindy. Souhlasíte s tím?
Ne, proč? (úsměv) My jsme potřebovali dobrý začátek, zatím nám to tam padá, tak samozřejmě chceme, aby nám to tam padalo dál. Je to přesně o tom, že plníme pokyny na ledě, ať už to jsou hity, blokování střel, útok podporuje obránce a naopak. To jsou věci, které tu hru podporují a z toho poté vznikají šance, které dokážeme proměnit a pak jsou díky tomu takové výsledky. Myslím si, že když v tom budeme pokračovat, tak není důvod, abychom ty góly přestali dávat.

Jak důležitý byl příspěvek Miroslava Svobody? Za stavu 5:1 tam byla série oslabení, mohly klidně dva góly Pardubic přijít.
Míra je skvělý gólman. To je další článek, který je strašně důležitý pro ten tým. Je to mladý kluk, který dokáže ustát tlak a je to důležité i pro nás, protože z něj cítíme, že je v bráně jistý a když se stane nějaká chyba, můžeme se na něj spolehnout. Zatím to klape skvěle, takže doufám, že bude pořád takhle v pohodě a my se mu budeme snažit pomáhat, jak jen to půjde.

Za stavu 6:1 by se už dalo očekávat, že budete trochu šetřit síly na další zápas. Vy však pořád nemáte dost?
To je těžká situace pro soupeře. Já už to zažil několikrát, že ve dvou třetinách dostanete šest gólů a to je pak hrozně těžké hrát. Pardubice tam ještě měly nějaké šance, ale je to ohromě složitá situace, když ten druhý tým je na koni a padá jim tam všechno, jako nám. Poté už je to roztržený pytel s góly.

Doma jste dominantní, ale venku to zatím skřípe. Co udělat, aby jste si přenesli tu formu z domácích zápasů i ven?
Zatím jsme hráli tři duely venku. První dva byly těžké, v Třinci a Hradci Králové. To jsou kvalitní celky, ani teď v Boleslavi to nebylo lehké, ale dokázali jsme tam urvat dva body, pro nás velice důležité. Nevím, čím to je, že se nám doma tak gólově daří a venku to tam nepadá. Ale je jedno, jestli v utkání dáme deset branek, nebo dvě, hlavní jsou body. Minule jsme vybojovali pro naší psychiku ohromně důležité dva body a nevidím důvod, proč bychom neměli z venku sbírat další.

Tvůj příspěvek do týmové kasy je asi v posledních týdnech pořádný, že?
Je to hrozné, kluci si ze mě dělají srandu, že by mi měli udělat nějakou reklamu, že jsem nový sponzor (smích). Ale já rád samozřejmě přispěju, od toho ta kasa je a my si to potom nějak užijeme.

Jaroslav Kracík

Bude z vás taky další sponzor? Dominik Kubalík si po zápase s Olomoucí stěžoval, že dal tu desátou branku právě on.
Já jsem toho zatím do kasy moc nedal, takže jsem v klidu. Ale určitě jsem za ten gól rád, jelikož jich moc nedávám. Každá branka dobrá.

Ten první gól byl pěkný, rozjel jste se podél mantinelu a výborně zakončil. Jak jste to viděl?
Jejich obránci tam asi špatně střídali, já byl rozjetý, nikdo mě nezastavil a dloubnul jsem to nahoru. Trochu i štěstí.

Vnímáte to jako mimořádnou ofenzivní sílu Škodovky, nebo je to podle vás nějaká souhra euforie, že to tam padá?
Taky jsem to ještě nezažil. Všechny lajny jsou vyrovnané, každá může dát gól, všem to tam padá. Každý má hodně bodů, jen tak dál! Bylo vidět už i na tréninku, všichni se trefují. Je tu pohoda, tak snad to vydrží.

A zažil jste někdy tak ofenzivně laděný tým ve své kariéře?
Možná tak v juniorech, jinak ne.

Už se dá po sedmi kolech říct, že ten start do sezóny je dobrý?
Jestli to vyšlo, to se dá říct až po dvaapadesáti kolech. Začátek se podařil, nějaké zápasy jsme vyhráli, ale musíme jet pořád dál. Musíme vyhrávat a dokud nebudeme mít minimálně 80 bodů, tak tam bude hrozba, že bychom nehráli playoff. Pořád musíme makat.

Co vám říká po takovém duelu říká Martin Straka? Je ta pochvala nějaká větší, nebo je to jako kdybyste vyhráli 3:2?
Je šťastnější, když dáme víc gólů (smích). Je jenom pozitivní, když takhle vyhrajeme.

Takže neplatí, že po takové výhře bude zítra těžší trénink?
Bude. To je úplně jedno, jak dopadne utkání, trénujeme pořád stejně.