Ohlasy 49. kolo

Takhle to dál nejde, to víme, hlesl Patrik Zdráhal

Plzeň - V dresu indiánů přidal mladý útočník svůj pátý gól, radost z něho ale příliš neměl. Patrik Zdráhal totiž s týmem prožil již osmý nezdar na ledech soupeřů v řadě. Během nich modrobílí vsítili pouhých osm branek.

Patriku, co se stalo ve druhé třetině, kdy Dynamo rychle otočilo vývoj utkání?
Těžko říct... Nevím, co se tam stalo. Dostali jsme takové dva blbé góly... To se stane, ale pak ve třetí části zlomíme hokejku a oni nám ujedou a odkočí ve skóre... Bohužel, smůla.... Venkovní zápasy se nám nyní nedaří, musíme to zlepšit. Takhle to dál nejde, to víme. Do play-off chceme jít s čistou hlavou a před tím urvat duel v Třinci.

Slepené góly domácím hodně pomohly v utkání, že?
Samozřejmě. Je to nakoplo, měli rázem i další šance, nás to naopak srazilo.

Škoda je i minutové dvojnásobné početní výhody, že?
Když se nevyužije pět na tři, tak se hraje hůře. My v sezóně v přesilových hrách dáváme hodně gólů, zase tak špatní v to nejsme, takže to by nás položit nemělo.

Vrývá se nepříjemná situace i do podvědomí?
Víme o tom, že jsme dlouho nevyhráli venku. Ale že bychom se tím nějak svazovali, to určitě ne. Snažíme se do každého venkovního duelu jít s čistou hlavou, ovšem nejde nám to a musíme to zlepšit už.

Jak se z toho nyní dostat před play-off?
Jít s čistou hlavou do toho doma v neděli s Libercem. V tabulce jsme nahoře, myslím si, že se nemáme za co stydět, sezónu máme dobře rozjetou. Takže je třeba být pozitivní a vletět do vyřazovacích bojů se sebevědomím a neohlížením se na základní část.

Patriku, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!