Rozhovor Ladislav Čihák

Teď se zaměříme na bruslení, kondici a objem, říká Ladislav Čihák

V pondělí 27. července se hokejisté A týmu HC Škoda Plzeň sešli pod vedením trenérského štábu k prvnímu tréninku na ledě během letní přípravy na sezónu 2020/21. V této souvislosti vám přinášíme rozhovor s Ladislavem Čihákem, hlavním trenérem týmu.

Jak přesně první trénink na ledě probíhal? „Rozdělili jsme kluky na dvě party, pro každou z nich byl přichystaný hodinový trénink. V obou skupinách bylo dvanáct hráčů, navíc k nim tři gólmani. Vše proběhlo standardně, v normálu,“ popisuje hlavní kouč Ladislav Čihák.

Podle slov trenéra dal některým hráčům první trénink zabrat. „Jsme na začátku, někteří kluci možná byli už trochu červení, protože v hale bylo teplo. Byla to spíš taková nadsázka. Pár kluků na led chodilo už před startem společného tréninku, takže se od toho mohou odrazit. První týden máme v plánu trénovat třikrát dvoufázově, to si myslím, že budou červení všichni,“ říká s úsměvem Ladislav Čihák.

Následně přidává hlavní trenér A týmu bližší pohled na to, co jeho svěřence a kolegy čeká: „V prvním týdnu je podrobnější plán takový, že dopoledne budeme trénovat na party, odpoledne pak budeme chodit trénovat společně. Tento plán v návaznosti na blížící se Generali Česká Cup měnit nebudeme, ať už se začne, jak je domluveno, nebo ne. V úvodních trénincích budeme opravdu hodně bruslit, chceme jít také do objemu a kondice, zaměříme se i na herní rovnovážné situace.

V uplynulých dnech se v souvislosti s šířením onemocnění covid-19 objevovaly nové informace, doporučení a opatření. Ladislav Čihák prozradil, že celou situaci nadále pozorně sleduje: „Samozřejmě. Pokud se to člověka týká, tak vše musí sledovat. Dostali jsme prohlášení ze svazu ohledně opatření během utkání, která si musíme pořádně prostudovat, abychom něco nezanedbali. Sleduji, co se děje, ale abych u zpráv seděl celý den, to ne.“

Pokud by se situace vyvíjela směrem, že by duely v rámci Generali Česká Cupu byly odloženy či zrušeny, mají plzeňští trenéři v záloze plány B či C? „Zatím náhradní plány nemáme. Pokud se turnaj odloží, tak to určitě budeme muset začít hned řešit. Přátelské zápasy by, jak předpokládám, asi nebylo možné uskutečnit, tak bychom místo nich naplánovali tréninky. Na nich bychom si mohli zahrát mezi sebou. Existují ještě další varianty, pokud se Generali Česká Cup skutečně posune, pak bychom upravili dávkování tréninků. S tím bychom si museli pohrát,“ uzavírá Ladislav Čihák.