Ohlasy 25. kolo

Těšil jsem se! Litvínov je pro mě speciální soupeř, říká Jan Kovář po návratu

Plzeňští indiáni zvládli velice důležité utkání na ledě Litvínova a v dramatické bitvě si připsali výhru na nájezdy.

V duelu bylo od prvních momentů poznat, že oba týmy jsou si důležitosti utkání vědomé a velice svědomitě si plnily defenzivní úkoly. Plzeňští měli nově ve svém týmu i palebnou sílu směrem dopředu – první utkání od mistrovského titulu si za modrobílý celek připsal Jan Kovář. „Těšil jsem se na utkání také i proto, že Litvínov je pro mě speciální soupeř. Odehrál jsem tu první extraligový duel a taky jsme se na tomto zimáku tehdy dozvěděli, že přijdou odpočty bodů,“ tak trochu nostalgicky začal Kovář pozápasové ohlasy.

Dlouho hráli prim oba gólmani, kteří často s velkým přehledem eliminovali střely hráčů. „Jsem moc rád, že jsme našli cestu, jak vyhrát. A to i přesto, že stále bojujeme s proměňováním našich šancí,“ řekl Dmitri Miltchakov.

Indiáni šli jako první do vedení, když se ve 44. minutě prosadil Vojtěch Němec. Nicméně hosté na tři body nedosáhli, protože domácí srovnali dokonce ve vlastním oslabení. „Mrzí mě, že jsem udělal chybu. Myslel jsem si, že jejich hráč na gól už nedosáhne, a proto jsem do přihrávky nestrkal hokejku, abych si puk nesrazil do vlastní sítě,“ bral vinu za vyrovnávací gól na svůj účet Kovář. Jenže na to měl Miltchakov jako správný týmový hráč protiodpověď. „Žádný gól není nechytatelný. Neviděl jsem hráče, který si ke mně sjížděl, takže jsem očekával spíše střelu, než přihrávku. Mohl jsem to také vyřešit lépe.“