Rozhovor Zdráhal

Těším se na hukot od fanoušků, hlásí Patrik Zdráhal

24letý útočník, odchovanec vítkovického hokeje, který v extralize neoblékl jiný dres než klubu z Ostravy. To je Patrik Zdráhal, který na plzeňském dresu bude nosit číslo 26. A my vám pár hodin po oznámení jeho příchodu přinášíme rozhovor.

Patriku, vítejte v Plzni! Jak na modrobílé vzpomínáte z pozice soupeře?
Velké díky, jsem nadšený, že obleču dres indiánů. Pamatuji si, že Plzeň byla pokaždé na nás výborně připravená a pokaždé jsme čelili velice silnému mužstvu. Hraje útočný hokej, a proto jsem moc rád, že se stanu součástí tohohle týmu. Také se moc těším na fanoušky, kteří kluky jezdí podporovat i na vzdálené zimní stadiony a vytváří bouřlivou atmosféru. A právě na ten domácí hukot, který tentokrát bude podporovat můj tým, se opravdu těším.

Byl jste přímo přítomný některým vysokým výhrám Plzně, které vyprovodily Vítkovice na dlouhou cestu přes D1?
No jasně. My jsme přijížděli do Plzně a už jsme prohrávali 0:3, gólmani se tu vždycky báli chytat. A do desáté minuty fakt to skóre bývali dva, tři nula v náš neprospěch. Jak jsem zmiňoval, Plzeň na nás snad vždycky zahrála. A teď pochopitelně doufám, že se dnes bude hrát podle stejného scénáře.

Slyšel jste dnes už od svých bývalých spoluhráčů, kteří v Plzni působili, nebo se zde dokonce narodili (Schleiss, Kvasnička, Svoboda), něco o městě?
Musím říct, že jsme se o tom moc nebavili, ale naopak nic špatného jsem neslyšel. Jen Honza Schleiss zmiňoval, že v Plzni vyrůstal a že se mu město hrozně líbí. Bude na mně, abych ho poznal.

Jaká byla vaše sezóna před příchodem do Plzně?
V úvodu jsem byl zraněný a pomalu se pak do formy dostával. A výsledky našeho týmu tomu nepomáhaly. Pak jsem se začal cítit lépe a začal i bodovat, ale přesto jsme se bavili s agentem, že s největší pravděpodobnostní přijde trejd. Já s tím pochopitelně souhlasil, sám jsem cítil, že nastal čas na změnu. Když jsem se dozvěděl, že o mě má zájem Plzeň, byl jsem opravdu šťastný. Je to jeden z top týmů soutěže, dlouhodobě hraje nahoře a já udělám maximum proto, abych týmu pomohl, aby to tak také zůstalo.

Velkou změnou bude i to, v jakých patrech tabulky jste se pohybovali s Vítkovicemi a o jaké pozice aktuálně bojuje Plzeň, že?
Na to se upřímně ohromně těším. Ve Vítkovicích jsme byli ve veliké krizi a snad ani vlastně nikdy nehráli tak vysoko, jako se pravidelně pohybuje Plzeň. Vždycky jsme se dostali snad na 7., 8. místo. Doufám, že s Plzní nahoře vydržíme co nejdéle.

Závěrem už jen – jak byste se představil našim fanouškům?
Jsem bruslivější typ hokejisty a preferuju kombinační hru. Rád chodím do brány a myslím, že umím dát gól. Doufám, že se mi to bude dařit předvádět v novém týmu… Teď jsem si sám na sebe vytvořil tlak, viďte? (smích)