Ohlasy 37. kolo

Těžko se vyhrává, když nedáme gól, říká Filip Suchý

Extraligový kolotoč nezastavuje a další zápas sehráli plzeňští indiáni ve Zlíně. Ve městě Tomáše Bati se hrál vyrovnaný hokej, leč branky padaly jen do jedné sítě. O osudu utkání rozhodla první třetina, ve které Dominik Frodl dvakrát inkasoval.

Nula vstřelených gólů a stejný počet bodů si odváží Škodovka z dalekého Zlína. Na otázku co dnes Plzeňanům chybělo Filip Suchý nenašel odpověď. „Těžko říct co nám dnes chybělo. Řekl bych to asi tak, že těžko se vyhrává, když nedáme gól. Měli jsme celkem zajímavé šance, bohužel domácí brankář Huf nás vychytal,“ hodnotí utkání Suchý. 

Když už se modrobílá družina do šance dostala, jejich snahu zastavil pohotový brankář Zlína. Ani v početních výhodách si Plzeň nepomohla, kritikou nešetřil ani samotný hráč. „V dnešním zápase nám chybělo tak nějak všechno, od klidu na hokejkách až po lépe sehrané přesilové hry. Když už jsme v zajímavých situacích byli, špatně jsme je rozebírali,“ říká hráč s číslem 42 na zádech.

V letošní sezóně v zápasech s Berany platí heslo: "Můj dům - můj hrad". Indiáni nejprve na svém ledě porazili Ševce 7:5, ale dvě odvety, které se hrály na východě republiky patřily domácímu Zlínu. „Tady je to takové specifické, určitě se sem netěšíme, ale na to se vymlouvat nemůžeme. Musíme sbírat body všude, leč dneska žádný nemáme.“

V posledních duelech Plzeň často srážejí oslabení, namátkou ztracený zápas ve Vítkovicích a i v nedělním utkání s Libercem hrála nedisciplinovanost velkou roli. Dnes první branka opět padla v početní výhodě soupeře a tento gól byl hned vítězný. „Vyloučení nás sráží, těch máme strašně moc. Dneska hned první jejich branka padla opět v našem oslabení, takhle to dál nejde, protože touto cestou bychom dostávali góly do nekonečna,“ říká na závěr smutným hlasem Filip Suchý.

FOTO: Jiří Zaňát