Tisková informace ČSLH

Tisková informace z jednání výkonného výboru ČSLH

Plzeň - Výkonný výbor ČSLH dnes na svém webu potvrdil, že letošní ročník Tipsport extraligy začne v plánovaném termínu a probíhat bude podle schváleného rozpisu, tj. jako nesestupový, s dvaapadesáti koly základní části a play off včetně předkola. Licence byla udělena všem čtrnácti účastníkům soutěže.

Vzhledem k předpokládaným dopadům epidemie a karanténních opatření na průběh soutěže schválil výkonný výbor ČSLH rovněž pravidla, jak postupovat při odložených utkáních a určení pořadí.

Zápasy základní části, které kvůli karanténním opatřením neproběhnou podle rozpisu, se musí uskutečnit do čtyřiceti dnů, jinak budou považovány za nesehrané a o výsledku rozhodne sportovně-technická komise ČSLH. V případě, že některé z mužstev nesehraje v základní části všechna utkání, do tabulky mu bude započítán průměrný bodový zisk, přičemž podmínkou postupu do Generali play off Tipsport extraligy bude absolvování alespoň poloviny zápasů v základní části.

Zápasy play off, které nebude možné kvůli karanténním opatřením sehrát vůbec, budou kontumovány s tím, že pokud by se opatření týkala obou mužstev, může být série rozhodnutím sportovně-technické komise ČSLH zkrácena. V případě, že by play off nemohlo být dohráno vůbec, nárok na titul Mistr České republiky získá mužstvo, které dosáhlo nejlepšího umístění v základní části a ke dni ukončení soutěže nebylo vyřazeno z play off.