Ohlasy 22. kolo

Trefa do prázdné brány? To je moje parketa, směje se Matyáš Kantner

Škodovka po jasné výhře ve Vítkovicích přivítala na svém stadionu kladenské Rytíře v čele s Jaromírem Jágrem. Indiáni po velkém boji svého soka přetlačili v poměru 3:1, na pozápasové tiskové konferenci sdělil své bezprostřední postřehy člen první útočné formace Matyáš Kantner.

V první útoku opět Kantner nastoupil vedle Gulaše a Mertla. Hráč, který v průběhu sezóny byl podle trenéra Čiháka na hraně sestavy, nyní hraje nejvíce minut za zápas. Většinu přítomných samozřejmě zajímalo, co stojí za takovým progresem formy. "Já myslím, že jsem strašně zlepšil svou hlavu, v tom jsem udělal velký pokrok. Vím, že jinak, než bez práce, to nejde. Každý musí udělat něco navíc a to ho dovede zpátky do formy. Člověk má pak čisté svědomí, že pro to udělal maximum, nemusí přemýšlet nad ostatními věcmi a to je podle mě ten recept," říká Matyáš Kantner.

Utkání proti Kladnu začal stejně jak minulý domácí duel proti Olomouci. Škodovka měla velkou herní převahu, více střel, přesto zahajovací perioda skončila bez branek. "Po první třetině jsme si ten zápas s Olomoucí připomínali. Proti Hanákům jsme odehráli výbornou úvodní dvacetiminutovku, jenže pak jsme se zbláznili, to naštěstí dneska nepřišlo. Hráli jsme pořád ten náš hokej, který nás zdobí. Dali jsme dva góly a následně jsme si to pohlídali jako ve Vítkovicích, i když to dnes byl větší nervák," říká Kantner.

Skóre otevřel čtyři minuty po začátku druhého dějství kapitán Milan Gulaš po individuální akci, na jeho zásah navázali indiáni v oslabení. Celou akci rozjel právě Matyáš Kantner. "David Stach v útočném pásmu špatně přihrál, získal jsem puk. Původně vznikla situace dva na jednoho, nicméně já moc nejel, pak jsem měl strach, aby Vojtěch Budík nebyl v ofsajdu. Vzápětí tam skvěle z druhé vlny vyplaval Petr Kodýtek, ten už si s tím poradil s bravurou a nádherně přihrál do prázdné brány," chválí své spoluhráče člen první útočné formace.

Kladno zásluhou Zikmunda tři minuty před koncem základní hrací doby snížilo na rozdíl jediného gólu, ale více toho i díky své nedisciplinovanosti nestihlo. Naopak. V poslední minutě dal výsledku konečnou podobu Kantner, jenž trefil opuštěnou klec. Pro plzeňského hráče už to byla takto letošní třetí trefa. Je to jeho parketa dávat góly do prázdné brány? "Asi jo, nejspíš k tomu nejde moc co dodat," dodává s úsměvem.

Velkým tématem byla samozřejmě účast Jaromíra Jágra na ledě plzeňského stadionu. I díky němu byla LOGSPEED CZ Aréna poprvé v sezóně vyprodaná. Jak legendu českého hokeje vnímala sama plzeňská třiadevadesátka? "Samozřejmě, vnímáme to, když je na ledě. Nicméně musíme to potlačit, to by jinak bylo strašně proti nám. Musíme hrát jen svoji hru a na nic ostatního nemyslet." Sám Kantner se s Jágrem potkával nejvíce při účasti na vhazování. "Na buly jsem si na něj dával pozor, on tam chodí trošku napřed, tak to bylo nejspíš jediný moment, kdy jsem se na něj fakt zaměřil," dodává plzeňský odchovanec. 

Po zvládnutém duelu proti Rytířům se extraligový kolotoč nezastavuje, další zastávka jsou Pardubice, které jsou aktuálně na posledním místě. To však není pro Kantnera vůbec důležité. "V extralize může každý porazit každého. Týmy se zvedají, všichni mohou překvapit a my se na to utkání musíme stoprocentně připravit. Je to zápas jako každý jiný, nemůžeme hledět na to, že jsou poslední. My si tam jedeme pro další tři body," říká na závěr autor dvou dnešních kanadských bodů.