Národní tým

Trenér Miloš Říha nominoval, vybral si do národního mužstva i dva indiány!

Plzeň - Tradiční Channel One Cup klepe na dveře a lodivod reprezentace Miloš Říha dnes veřejnost seznámil s nominací sedmadvaceti hráčů.

Česká reprezentace se před turnajem sejde v pondělí 10. prosince 2018 a do středy 12. prosince 2018 se bude připravovat v Padock Škoda Ice Rinku v pražských Strašnicích. Ve středu odpoledne odletí do Tampere, kde se ve čtvrtek 13. prosince 2018 střetne v zahajovacím zápase turnaje s Finskem. V pátek dopoledne pokračuje do Moskvy, kde ji čeká v sobotu 15. 12. 2018 utkání s Ruskem a v neděli 16. prosince 2018 duel se Švédskem.

Ve výběru, který nejvíce zastupuje tuzemská soutěž před soutěží KHL, jsou i dva Západočeši – Milan Gulaš a Jakub Kindl. Nechybějí ani dva bývalí hráči, kteří nyní působí ve Švýcarsku - Dominik Kubalík a Jiří Novotný.

Plzeňský kapitán je nejproduktivnější hráčem svého týmu, nasázel sedm branek a jedenáct připravil pro své spoluhráče. V rámci celé extraligy to stačí na pěkné patnácté místo. V Lize mistrů je dokonce šestý, když v sedmi zápasech zapsal osm branek a tři asistence.

Dres s lvíčkem na hrudi oblékne i Jakub Kindl. Spolehlivý obránce je na tom velmi podobně, mezi obránci mu v rámci extraligy patří šestnáctá příčka za dva góly a sed přihrávek. Rovněž je ve svého týmu nejproduktivnější a s hodnotou +8 je ve statistice +/- rámci celé soutěže třetí nejlepší.

Dle slov trenéra reprezentace oba dva ještě odehrají odvetný duel Ligy mistrů proti Skellefteå AIK a k týmu se připojí až poté, Miloš Říha s nimi počítá jen na dva ze tří zápasů. „CHL beru jako reprezentaci českého hokeje v Evropě a nechci Plzeň oslabovat,“ řekl kouč Říha na tiskové konferenci.

Realizační tým

Generální manažer: Petr Nedvěd
Hlavní trenér: Miloš Říha
Asistenti: Robert Reichel a Karel Mlejnek
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Manažer: Jan Černý
Video trenér: Denis Havel
Kondiční trenérka: Hana Bubníková
Lékař: MUDr. Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček a Petr Šulan
Tiskový mluvčí: Zdeněk Zikmund


Nominace

Brankáři:
Patrik Bartošák (HC Vítkovice Ridera), Šimon Hrubec (HC Oceláři Třinec), Dominik Furch (Čerepovec, KHL).

Obránci:
Ondřej Němec, Jan Štencel (HC Kometa Brno), David Musil, Milan Doudera (oba HC Oceláři Třinec), Petr Zámorský, Filip Pavlík (oba Mountfield HK), Michal Jordán (Chabarovsk, KHL), Ondřej Vitásek (Kunlun, KHL), Jakub Kindl (HC Škoda Plzeň), Jakub Krejčík (Lukko Rauma, Finsko).

Útočníci:
Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Michal Bulíř (Magnitogorsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Nižněkamsk, KHL), Michal Řepík (Slovan Bratislava, KHL), Dominik Kubalík, Jiří Novotný (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Hynek Zohorna (Lahti, Finsko), David Tomášek (Jyväskylä, Finsko), Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň), Robert Kousal (Brynäs Gävle, Švédsko), Ondřej Roman (HC Vítkovice Ridera), Radovan Pavlík (Mountfield HK)