Změna u A týmu

Trenéři Čihák s Hanzlíkem končí u A týmu

HC Škoda Plzeň neprodloužil smlouvu s hlavním trenérem Ladislavem Čihákem a s jeho asistentem Jiřím Hanzlíkem, a ti tak nebudou v příští sezóně působit na lavičce A týmu. Jednání s jejich nástupci aktuálně probíhají a HC Škoda Plzeň oznámí složení trenérského štábu pro nadcházející ročník až po jejich skončení.

„Oběma trenérům děkuji za odvedenou práci u našeho A týmu,“ uvedl Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň. „Zanechali za sebou velký kus práce, podíleli se na zisku tří bronzových medailí a do dospělého hokeje zapracovali řadu mladých kluků. S Martinem Strakou jsme už ale cítili, že nadešel čas na změnu.“

Ladislav Čihák přišel do Plzně před sezónou 2012/13 na pozici kouče mladšího dorostu. U modrobílé mládeže působil do listopadu 2014, kdy nastoupil v pozici asistenta trenéra na lavičku A týmu. Od sezóny 2018/19 vedl seniorský tým jakožto hlavní trenér.

Jiří Hanzlík po skončení aktivní kariéry od sezóny 2014/2015 působil u mládeže HC Škoda Plzeň a následně se přesunul na pozici asistenta trenéra dospělého A týmu.

Za dobu působení obou koučů na extraligové lavičce klub HC Škoda Plzeň získal třikrát bronzové medaile.