Zlatí třeťáci

Třeťáci před koncem roku ovládli dva turnaje!

Plzeň - Ještě naposledy v kalendářním roce 2019 vyrazili do boje třeťáci. A vedli si skvěle!

Mladí indiáni ročníku 2011 sehráli před koncem roku hned dva turnaje. Na každý přitom postavili dva týmy, ty zvládly všechny boje vždy ve stejném složení.

Na svatého Štěpána zvítězilo mužstvo modrých na turnaji v Žebráku, kde si postupně poradilo se spřízněným mužstvem bílých 14:1, s domácím výběrem 13:2, neušetřilo ani Lvi z Českých Budějovic 11:5 a Medvědy z Berouna 32:1. Družstvo bílých nakonec skončilo čtvrté, když v přímém souboji o tuto příčku skolilo Beroun 16:3.

Podruhé do boje se vydaly oba celky o dva dny později v Klatovech. Na každé straně se přitom hrál samostatný turnaj. Tentokrát naopak vyhrálo mužstvo bílých, které si postupně poradilo s domácím výběrem 13:1, se Sušicí 16:1 a s Rytíři ze středních Čech 18:1. Družstvo modrých skončilo druhé, když hned v úvodním utkání nestačilo na Klatovy 3:8. Poté již zapsalo pouze výhry - s Pískem 6:4 a Kladnem dokonce 20:0.

Na turnaji byl vyhlášen nejlepší brankář turnaje indián Matěj Cihlář, který chytal za mužstvo bílých.

"Oba turnaje byly kvalitní a dobře zorganizované. Jsem rád, že jsem mohl postavit vždy dva týmy, že se turnajů mohli zúčastnit všichni. Potkali jsme se s kluby, se kterými nehrajeme v sezoně, takže jsme měli možnost konfrontace s jinými regiony," pochvaloval si trenér Zdeněk Pata.