Soukup v U16

Tři indiáni v dresu reprezentace U16. Švýcarsko bychom měli porážet vždy, říká produktivní Soukup

Dominik Soukup, Marcel Marcel a David Jiříček. Tito tři indiánští bojovníci dostali nominaci na přípravný turnaj v Sokolově, kde reprezentace do šestnácti let odehrála tři zápasy proti stejně starým Švýcarům. Týmový výkon sice nebyl ideální, Češi vyhráli z tří těsných duelů pouze jeden, trenér dorostenců Petr Vojan však může mít radost alespoň z individuálních statistik jednotlivých Západočechů.

Úvodní utkání se českému týmu povedlo, zejména první třetina, ve které se domácí trefili třikrát, nakonec zvítězili 4:2. Na výhře se podílel Soukup gólem a Marcel jednou asistencí. O den později už byli o něco silnější Švýcaři. Česko sice mělo střeleckou převahu, stejně jako ve zbývajících duelech, ale padlo 2:3 v prodloužení: „Byl to z naší strany špatný zápas, ale přestože jsme nehráli podle představ, měli jsme hodně šancí ukončit utkání v základní hrací době,“ hodnotí Dominik Soukup, který se znovu trefil a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu z české strany.

Třetí souboj v Sokolově měl podobný průběh jako ten druhý. Domácí otočili skóre, ale Švýcarsko zvládlo srovnat a duel dospěl až do nájezdů, tam byli úspěšnější hosté: „Po špatné první třetině jsme si řekli, že to takhle nejde. Nebyl to výkon hodný reprezentace. S odhodláním a bojovností jsme skóre otočili, poté jsme se ale dopustili zbytečných faulů a Švýcaři při hře bez brankáře v závěru vyrovnali. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát,“ lamentuje Soukup, který tentokrát zaznamenal asistenci na první gól stejně jako Marcel Marcel. Obránce David Jiříček byl zase určen nejlepším hráčem utkání.

Ze tří zápasů tak Češi vyzráli na tým ze země helvétského kříže pouze jednou, což je podle Soukupa málo: „Myslím si, že výkony nebyly ideální a výsledek je veliké zklamání pro všechny kluky. Tým jako Švýcarsko bychom měli porážek v každém zápase.“ Relativně spokojený mohl být patnáctiletý tahoun plzeňského dorostu, který dokonce letos dostal příležitost už i v juniorce, alespoň s individuálními statistikami: „Jsem rád, že jsem střeleckou smůlu v reprezentaci prolomil. Určitě bych ale své góly vyměnil za dva vyhrané duely,“ říká jasně autor dvou branek a jedné asistence.

Ačkoliv turnaj nedopadl výsledkově podle představ, všichni hráči na něj pochopitelně budou rádi vzpomínat, pozvánky do reprezentace se totiž nedostávají každý den: „Celé soustředění jsem si moc užil. Jsem rád, že jsem mohl pobýt s kluky, které v sezóně normálně nevídám. Program byl sice hodně náročný, takže jsme vždy byli rádi, že můžeme jít na hotel a regenerovat, ve středu jsme si však našli čas na laser game, což bylo výborné zpestření,“ spokojeně hodnotí šikovný útočník a také chválí sokolovské zázemí: „Bylo úžasné! Dostali jsme šatnu A-týmu, která byla skvěle vybavena,“ dodává Dominik Soukup s úsměvem na závěr.