Tuukka Rask

Tuukka Rask válí v NHL!

Plzeň - Finský gólman Tuukka Rask jež měl jednoznačně svůj díl na prvním plzeňském titulu v sezóně 2012/2013 byl vyhlášen hvězdou prosince v hokejové NHL!

Třicetiletý finský gólman pochytal v prosinci 277 z 290 střel, které na něj mířily, a pomohl Bostonu na druhé místo v Atlantické divizi. Rask si v závěru roku 2017 připsal dva zápasy s čistým kontem, měsíc odchytal s průměrem 1,22 branky na utkání a úspěšností 95,5 procenta.

Tuukka Rask v mistrovské sezóně odchytal za Plzeň 17 zápasů a během svého působení zanechal v Plzni hlubokou stopu. Finský gólman vynikal klidnými a spolehlivými zákroky v rozhodujících chvílích a hlavně bodovou zárukou. Plzeňané s ním v zádech sbírali bod za bodem a šplhali tabulkou vzhůru. Po skončení výluky v NHL se přesunul do Bostonu. Když koncem listopadu Tuukka Rask odcházel, nejen Plzeň mu ležela u nohou. Když pak Boston bojoval o Stanley Cup, spousta Čechů přála vítězství Bruins nejen kvůli Jágrovi a Krejčímu, nýbrž i kvůli jejich brankáři. Finský kouzelník zůstal členem rodiny. Tehdy chybělo málo a mohl být dvojnásobným šampionem.

Zlatou medaili si pak od indiánů převzal v létě v golfovém parku na Dýšiné, kde si také potěžkal mistrovský pohár.

Byly to krásné časy a my na ně nezapomínáme, přejeme naší finské gólmanské hvězdě mnoho dalších úspěchů!