Ohlasy 5. kolo

Týmový výkon, týmová nula, týmové vítězství, řekl po derby Dominik Frodl

Indiáni poprvé v probíhajícím extraligovém ročníku uspěli na ledě soupeře, v rámci pátého kola dokázali uspět na ledě karlovarské Energie 3:0. K vítězství v prvním západočeském derby sezóny pomohl výborný týmový výkon, který podpořil vychytanou nulou gólman Dominik Frodl, stejně tak i útočník Martin Heřman, jenž si připsal první gól po návratu do týmu Škody. Oba borci zhodnotili úspěšně zvládnutý zápas.

Martin Heřman se poprvé v probíhajícím ročníku zapsal mezi střelce, jednalo se o jeho premiérovou trefu po návratu k týmu indiánů. Útočník s číslem 96 se po ubráněném oslabení prohnal po přihrávce od Matyáše Kantnera po levé straně, poté zamířil přesně mezi betony gólmana Novotného rychlou střelou švihem. „Byl to skvělý pocit! Z každého gólu mám samozřejmě radost, navíc teď po návratu do Plzně mi to pomůžu, zvedne to sebevědomí. Takže jsem opravdu moc rád, že mi to tam spadlo,“ těší Heřmana.

Svou druhou nulu v sezóně si připsal gólman Dominik Frodl. Po vychytání litvínovské Vervy na domácím ledě se bezchybný výkonem, který podpořila i skvělá obrana modrobílých, prezentoval i na ledě Energie. „Cítím se výborně, hlavně díky výhře. Doufám, že mi nula pomůže, to jsem si myslel už po zápase s Litvínovem, ale v tom dalším jsem zase dostal šišku. Dnes jsme to ale perfektně odehráli směrem dozadu, navíc mě i něco trefilo, když jsem neviděl. Kluci padali do střel – týmový výkon, týmová nula, týmové vítězství,“ prohlásil brankář Plzně.

Dlouho to proti Karlovým Varům bylo jen o jediný gól. Škodovka sice byla aktivnějším týmem, ale nemohla se podruhé prosadit. To se povedlo až plzeňskému kapitánovi, který během trestného střílení vykoupal domácího gólmana. „Celý zápas se to tahalo, bylo to 1:0. Pak Milan Gulaš zvýšil na 2:0 z trestného střílení, byl to zlomový zlom. V hlavách se nám ulevilo, možná i Varům se dostalo do mysli, že už asi moc šancí mít nebudou,“ myslí si Dominik Frodl.

První trefa Plzně byla nakonec i vítězná. ,„To je pravda, ale to už je na druhou stranu víceméně jedno. Hlavní dnes bylo, že jsme to vzadu zvládli ubránit s nulou, to bylo strašně důležité, protože celkově to byl hodně těžký zápas. Vary nastartovaly sezónu výborně, my jsme věděli, že nás nic lehkého nečeká. O to víc si ceníme bodů,“ říká Martin Heřman.

Jako již tradičně, indiáni mohli v karlovarské aréně počítat s podporou od plzeňských fanoušků, které ocenil Dominik Frodl: „Fanouškům patří veliký dík! Když jsem nastupoval na led, tak jsem viděl modrou půlku hlediště. Už loni to bylo neskutečné. Navíc když vyhrajeme, tak si to můžeme naplno užít i s děkovačkou.“ Gólman Škody věří, že brzký zápas proti Mladé Boleslavi, která do Plzně přijede v neděl, nebude problémem: „Asi to bude trošku náročnější, ale všichni hráči tady v Plzni nějaké play-off hráli. Tak to zkrátka je, hrajeme dva zápasy ve dvou dnech a určitě budeme chtít vyhrát.“