Ohlasy MBL

Udělali jsme příliš mnoho chyb, přiznává Filip Suchý

Mladá Boleslav – Útočník Filip Suchý zažil v minulém týdnu turnaj hráčů do 20 let, na kterém s národním týmem vybojoval druhé místo. Dnes v Mladé Boleslavi naskočil do první plzeňské formace místo Dominika Kubalíka a nevedl si vůbec špatně.

Dominik Kubalík dostal pro utkání v Mladé Boleslavi volno na doléčení drobných šrámů. V elitní formaci s Jaroslavem Kracíkem a Miroslavem Indrákem jej nahradil mladý útočník Filip Suchý. „V první formaci se hraje vždy výborně, jen škoda, že jsme se nedokázali prosadit. Já jsem tam měl dobrou šanci,“ říká mladý forvard.

Na adaptaci s novými spoluhráči měl Suchý pouze jeden trénink, neboť v neděli večer se vrátil z reprezentačního srazu. „Včera jsem nebyl na ledě, jen jsem jel na kole a dnes naskočil. Zvládli jsme v tomhle složení jeden trénink, ale nebylo to špatné,“ myslí si Suchý.

Plzeňští hokejisté prohráli na ledě Mladé Boleslavi 3:5, když rozhodující branky padly ve třetí části. „Nebyli jsme v zápase horší, ale udělali jsme větší množství chyb, kdy jsme Boleslav nechali odjíždět do přečíslení. Bylo tam pár pozitivních momentů, ale bohužel jsme prohráli,“ hodnotí duel Filip Suchý.

Pro plzeňského odchovance to byl v Mladé Boleslavi čtvrtý ostrý duel během pěti dnů, na hře to však nebylo nijak poznat. „Je lepší hrát zápasy, než trénovat. Je toho hodně, ale na dvacítkách se nám poměrně dařilo, takže člověk i pak má lepší náladu,“ hlásí Suchý.