Ohlasy ČF3

Ukázali jsme svojí sílu a potvrdili, že dokážeme porazit kohokoliv, prohlašuje třígólový Tomáš Svoboda

Škodovka se po přesunu čtvrtfinálové série s Libercem na západ Čech blýskla hned v prvním zápase a ukázala, že bude chtít ještě pořádně pokousat liberecké Tygry. Skvostné třetí utkání, v němž padlo celkově devět branek a skončilo vítězstvím Plzně poměrem 6:3, režíroval na domácí straně hattrickem Tomáš Svoboda, brankou a asistencí pomohl obránce Lukáš Pulpán.

Aktivní hrou se od prvních minut prezentovali plzeňští indiáni. Časté napadání obránců Liberce a útočná chuť jim proto přinesla po osmi minutách zápasu dvougólové vedení. Ve zbytku první části sice zapnuli i Tygři, ale přesto po první části svítil na světelné tabuli stav 3:2 pro Plzeňany. „Chtěli jsme na Liberec vletět a oplatit jim tak stejnou mincí předchozí dva zápasy, kdy naopak oni nás v úvodu zápasu zatlačili. Nikdo z obránců nemá rád, když je pod tlakem. Chtěli jsme proto po nich jít, protože i oni dělají chyby. Jsem rád, že nám první třetina takto vyšla," vysvětloval recept na dobrý vstup do duelu obránce Lukáš Pulpán, jenž se v první třetině nachomýtl hned ke dvou gólům, jeden z nich sám vsítil ve vlastním oslabení.

Plzeňanům se navíc povedlo poprvé v sérii skórovat při rovnovážném stavu na ledě. V uplynulých dvou zápasech stříleli branky pouze v přesilovkách. „Trenéři zmiňovali, že je třeba zlepšit hru pět na pět," říkal Tomáš Svoboda, jenž třikrát v zápase našel recept na libereckého gólmana Lašáka. „Hattrick samozřejmě zahřeje, navíc ve vítězném utkání," může být po důležitém klání spokojený plzeňský střelec.

Právě hra v početní výhodě byla klíčovým aspektem zápasu. Zatímco Liberec využil jednu početní výhodu ze čtyř, Škoda udeřila hned třikrát ve stejném počtu přesilovek. „Hodně sérií se rovněž rozhoduje v přesilovkách. Jsem proto rád, že nám početní výhody vycházejí. Dokážeme v nich uzamknout Liberec a vytvářet si šance," pokračoval forward s třiadvacítkou na zádech.

Indiánům se přesto znovu nevyhnul nešvar z letošních vyřazovacích bojů, kterým je časté inkasování branek ve vlastní přesilovce. „Už je to myslím pět gólů, co jsme takhle dostali. Není to rozhodně dobrá bilance a musíme na tom zapracovat. Jsou to zcela zbytečné branky," je si vědom Lukáš Pulpán.

Indiáni se po domácím vítězství vrátili zpátky do série, zvedli si sebevědomí a navrch ukázali, že Bílí Tygři s nimi musí počítat. „Je důležité, že je stav série 1:2 a ne 0:3, což by bylo kritické! Jsem hrozně rád, že jsme dneska ukázali svoji sílu, a dokážeme porazit kohokoliv. Liberec podle mě také zjistil, že to proti nám nebude mít vůbec jednoduché. Série je nyní zcela otevřená. Uděláme všechno proto, abychom v pondělí zvítězili a srovnali stav na 2:2," dodal na závěr odhodlaný Tomáš Svoboda.