Rozhovor Krliš

Úspěšná sezóna, nakonec rozhodoval jeden gól, říká Václav Krliš

Plzeň - Po bojovném, leč nakonec prohraném, utkání o bronzovou medaili zhodnotil finálový turnaj v litoměřické Kalich Areně i celou sezónu kapitán juniorského celku indiánů, jenž nevypustí jediný souboj a neúnavně hraje obětavě za svůj tým, Václav Krliš.

Z plzeňského borce jednoznačně čišelo po prohraném utkání o třetí místo zklamání, nicméně Západočeši se rozhodně nemuseli za předvedený výkon na turnaji vůbec stydět. „Na to, že jsme proti Spartě byli krok od finále a jisté medaile, tak je to teď určitě velké zklamání pro všechny. První zápas v turnaji se nám nepovedl, ale další utkání už jsme odehráli dobře. Je škoda, že to nevyšlo,“ mrzí Václava Krliše.

Celý finálový turnaj se odehrál během čtyř hracích dní, do Litoměřic se probojovaly čtyři nejlepší celky sezóny - Plzeň, Sparta, Třinec a Vítkovice. Odehrát každý den nesmírně náročné utkání, navíc, když indiáni nemohli počítat s posilami Filipem Suchým (k týmu se připojil až ke třetímu utkání), Roman Přikrylem nebo Davidem Skleničkou, to už chce pořádnou dávku síly a odolnosti. Inu, velice zvláštní systém finálového turnaje si přichystal hokejový svaz, obzvlášť, když se vůbec nepodobá klasickému vyvrcholení sezóny, jak je tomu v extralize, kam většina juniorů brzy zamíří... O neobvyklém formátu rozhodujících zápasů hovoří i Krliš: „Asi jako všichni kluci na turnaji bych si raději zahrál ten klasický systém až do finále play-off. Ale svaz se takhle rozhodl a my to musíme respektovat. V posledním utkání už jsme byli vyždímaní, bolely nás nohy, ale bylo to tak u všech ostatních, tak jsme to museli zvládnout. Škoda, bylo to o jednom zápase a nepovedlo se to.“

Plzeňští i tak nakonec sahali po finále, v rozhodujícím utkání však podlehli pražské Spartě a čekal na ně zápas o bronz proti Vítkovicím. „Oba rozhodující zápasy jsme prohráli o gól, což samozřejmě mrzí hodně, protože ty góly, které jsme dostali, vznikly po našich chybách a také jsme neproměnili hodně našich šancí,“ pravil útočník s číslem 17.

Sezónu tedy zakončily indiánské naděje na konečném čtvrtém místě, což se dá rozhodně v silné konkurenci považovat za parádní počin. To si myslí i Václav Krliš: „Sezóna byla úspěšná. Loni byl tým velice silný, ale nevyšlo to, letos jsme neměli tak vysoké ambice, ale sezóna byla nakonec povedená, i když nás momentálně to čtvrté místo mrzí, tak to bylo určitě dobré.“ A co řekli trenéři juniorského týmu David Bruk, Jiří Hanzlík a František Černý svým svěřencům po posledním utkání sezóny? „Ať si z toho neděláme hlavu, protože jsme bojovali. Je to sice škoda, ale sezóna byla povedená, a že to bylo všechno o jednom gólu,“ prozrazuje plzeňský kapitán, kterého určitě brzy uvidíme i mezi extraligovou elitou.