TRÉNUJ JAKO INDIÁN

Úspěšný projekt „Trénuj jako indián“ se dostal do finále

Plzeň - Naposledy v této sezóně si hráči HC Škoda Plzeň vyzkoušeli role učitelů na středních školách v Plzni v rámci úspěšného projektu „Trénuj jako indián“. Ten probíhá již druhou sezonu!

V únoru se před studenty 2. B a 3. B Sportovního gymnázia Plzeň za dohledu paní učitelky Kateřiny Holubové postavili američtí hokejisté Nick Jones a Conor Allen. Vyprávěli nejen o svém životě v Americe. Studenty totiž velmi zajímal jejich současný život v Plzni, rozdíly mezi životem v USA a Českou republikou a řešila se například i plzeňská MHD nebo mikulášská tradice.

Při otázkách bylo vidět, že angličtina studentů je na velmi dobré úrovni. Nick Jones a Conor Allen popisovali také rozdíly mezi hokejovým tréninkem v Čechách a v Americe, pochválili českou kuchyni, hlavně guláš, svíčkovou, řízek a plzeňské pivo! Otázky studentů nebraly konce, hokejisty vysvobodilo až zvonění. Na závěr nechyběla společná fotografie a přání hodně štěstí do play-off.

Hodinu tělesné výchovy v rámci projektu „Trénuj jako indián“ na Střední průmyslové škole elektrotechnické v Plzni zkušeně řídili obránce Roman Vráblík a útočník Jakub Pour.

Po představení předvedli hráči několik základních cvičení, které jsou zvyklí dělat před každým tréninkem. Na žádost studentů si pak zahráli společně florbalový zápas. Přes několik ostrých střetů na hřišti se vše neslo v přátelské atmosféře a bylo vidět, že si hru užívají jak studenti, tak oba indiáni. Důkazem byla také propocená trička obou týmů.

A jak vidí projekt „Trénuj jako indián“ paní učitelka Tereza Routová, která dohlížena na hodiny 2. F?

Jak se Vám líbí projekt „Trénuj jako indián“?
Je to fajn věc, už jsem měla tu možnost zažít tuto akci na základní škole a myslím, že je to super jak pro studenty, tak i pro samotné hokejisty.

A studenti? Jak se na speciální hodinu těšili?
Kluci nejdříve moc nechtěli, aby hokejisté přišli, styděli se, ale postupem času bylo na studentech vidět, že se začínají hodně těšit.

Jak jste vnímala vy hodinu tělocviku?
I pro mě jako pro učitelku to byla zajímavá hodina. Bylo fajn, že to kluci vzali za mě a já jsme se mohla jen dívat (smích). Tělocvik učím ráda, a to především klučičí třídy. Tělocviky jsou více o tom, že kluci si rádi zahrají fotbal, nohejbal nebo například florbal jako s hokejisty dnes, ten mají hodně rádi.

Jak si to dnes studenti užili?
Bylo to pro ně zase něco nového než klasická hodina tělocviku, co mají celý rok. I pro hokejisty to muselo být zpestření, když celé dny trénují nebo hrají, tak si tady mohli i odpočinout (smích).

Jaký mají studenti vztah k hokeji?
Myslím, že pár kluků na hokej chodí, ale jak často to opravdu netuším.

A vy?
Občas zajdu na zápas, ale více aktivně sportuji, a tak nemám tolik času.

Když už jsme u toho aktivního sportování, jsou ve třídě kluci, kteří aktivně sportují?
Ano ve třídě je pár kluků, kteří se věnují aktivně nějakému sportu, ale aby z někoho byl profesionální hokejista, to tady vyloženě asi nikdo není, pár kluků hraje spíše nohejbal.

Máte nějaké plány se studenty na sportovní akce?
Ano ráda bych vzala kluky na bruslení na zimní stadion. Bylo by to pro ně zase něco jiného než mít tělocvik jen v tělocvičně.

Letos mají tedy studenti i hráči svoje speciální hodiny za sebou, můžeme se ale už teď těšit na příští sezónu. A do té doby trénujte jako indiáni!

FOTOGALERIE ZDE!