Ohlasy ČF2

V Plzni chceme dvakrát vyhrát a vrátit sérii do Liberce, hlásí Čerešňák

Liberec - Škodovka předvedla ve druhém utkání na libereckým ledě kvalitní výkon, nicméně i podruhé potvrdili Bílí Tygři svoji pozici a připsali si druhý bod v série. Jedním ze střelců Plzně byl Peter Čerešňák, který druhý čtvrtfinálový zápas zhodnotil.

Do utkání indiáni vlétli, brzy si na Libereckých vynutili faul, načež Jakub Lev v přesilovce propálil Jána Lašáka. A Plzeň rázem vedla. Jenže ne dlouho, protože po pár sekundách šťastně srovnal Valský. „Nebyl to konec světa, bylo to „jen“ vyrovnání. Samozřejmě to ale mrzelo, že jsme ten náskok ztratili. Na to si také musíme dát pozor, aby se to už nestalo,“ upozorňuje Peter Čerešňák. Následně šli Tygři okamžitě do vedení, čímž dokonali bleskový obrat. „Začali jsme velice dobře, ale pak první třetinu ovládl Liberec, takže to bylo prakticky jak včera přes kopírák. Druhou a třetí třetinu jsme si vytvářeli šance a drželi se na kontaktu," komentuje druhé střetnutí slovenský bek.

Jeho trefa na 2:2 byla ale výstavní! Čerešňák se od vlastní modré čáry dostal k brance soupeře a zavěsil. „Neměl jsem to naplánované. Myslím, že liberecký hráč z pravé strany šel střídat, takže jsme byli jeden na jednoho. Povedlo se mi přes něho dostat a šli jsme s Kubou Lvem dva na jednoho. Neměl jsem prostor, jak přihrát, tak jsem to zkusil vystřelit a vyšlo to," popisuje svou parádu člen defenzivní skvadry Plzně.

Výkony Petera Čerešňáka rostou zápas od zápasu, v odvetném libereckém utkání patřil k nejlepším hráčům západočeského týmu. „Přiznám se, že mužské play-off jsem ještě nehrál. Takže zatím poznávám, jestli mi to sedí či nesedí. Ale hraje se mi dobře a doufám, že to vydrží," říká obránce s číslem 14. Právě jeho branka padla v početní výhodě, stejně jako trefa Jakuba Lva. „Samozřejmě využité přesilovky před návratem domů potěší. Někdy nám vychází, jindy zase ne. Je to jak na houpačce. Jsme rádi, že dneska fungovaly," těší Petera Čerešňáka.

Bílí Tygři jsou na domácím ledě suverénní, přesto je indiáni dokázali několikrát zatlačit, což rozhodně působí na tělesnou stránku hráčů. Podle Čerešňáka však energie Plzni nechybí: „Série s Vítkovicemi nás sice stála nás nějaké síly, ale když jsme vyhráli tři zápasy v řadě, hlava a tělo úplně jinak regeneruje. Byli jsme dobře připravení, a když si dáme pozor na první třetiny, půjde to. Šance jsme si tam vytvářeli."

V neděli se série přesune na západ České republiky. Peter Čerešňák je rád, že se Škodovka opět představí na domácím ledě: „Těšíme se moc a doufáme, že nám naši fanoušci vytvoří takovou atmosféru, jaká byla na sérii s Vítkovicemi, aby to u nás měli chlapci z Liberce těžké. Do Plzně se vracíme s jasným cílem dvakrát vyhrát a vrátit sérii zpátky do Liberce. Musíme proto během dvou dnů pořádně zregenerovat a připravit se na ně, abychom na ně vletěli a byli úspěšní."