Ohlasy 23. kolo

V kabině jsme si sami něco řekli. Věděli jsme, že neděláme, co máme, říká Roman Vráblík

Škodovka zavítala na led pardubického Dynama. Východočeši se dostali během prvních dvou třetin do dvoubrankového vedení, indiáni však duel dokázali ve třetí části během necelých šesti minut otočit. Nakonec se však do Plzně vrací jen s jedním bodem, což okomentoval Roman Vráblík.

Právě obránce Západočechů byl u první branky zápasu. Modrobílí sice vyhráli buly v útočném pásmu, ale domácí Machala se puku rychle ujal, zamířil si to přímo okolo Vráblíka na bránu Plzně a trefil se mezi Frodlovy betony. „Hrozné. Vyhráli jsme buly, snažil jsem si puk přikopnout, ale přikopl jsem ho jim. Hráč soupeře ujel a dal gól,“ štvalo po utkání Romana Vráblíka.

Bek s 90 na zádech zaváhání odčinil ve třetí třetině, když dokázal tvrdou ranou srovnat. Trefil se mezi betony, přesunující se gólman Pardubic je nedokázal sklapnout včas. „Nám nezbývalo nic jiného než všechno střílet na bránu, pokusit se vstřelit gól. Myslím si, že to byla spíš náhoda. Nám se část zápasu nepovedla, pak jsme s tím něco udělali, jenže potom jsme to zase ztratili,“ mrzelo Vráblíka.

Obrat přišel až ve zmíněné poslední části základní hrací doby. Indiáni v ní působili úplně jiným dojmem a rychle nasázeli Dynamu tři góly. Byly přestávky mezi třetinami hodně divoké? „My jsme si k tomu sami něco řekli, nejsme děti, abychom si mysleli, že hrajeme dobře a vše je fantastické. Sami jsme věděli, že je to hrozné, že neděláme, co máme,“ prohlásil Roman Vráblík.

Pardubice byly před zápasem na posledním místě extraligové tabulky. Nabízí se tedy dotaz, zda nedošlo ze strany Plzně na podcenění Dynama. „Úplně bych neřekl, že by šlo o podcenění. Ani přesně nevím, co se stalo, kdybychom to věděli, vyvarovali bychom se toho. Bylo to špatné,“ neskrýval Vráblík.