Rozhovor Ladislav Čihák

Ve Švýcarsku budeme chtít uhrát dobrý výsledek, hlásí před zápasem v Zugu Ladislav Čihák

Před posledním venkovním zápasem indiánů ve skupině B v Champions Hockey League, který Západočeši odehraji na ledě švýcarského týmu EV Zug, přinášíme rozhovor s Ladislavem Čihákem, hlavním trenérem Škody Plzeň.

Oba celky mají již před svými vzájemnými dvěma zápasy jistotu postupu do další fáze soutěže. Nástin sestavy Plzně přibližuje hlavní kouč Ladislav Čihák: „Do Švýcarska nepojedou Tomáš Mertl s Milanem Gulašem, kteří jsou dost vytížení. Jinak mužstvo pojede ve stejném složení, příležitost dostane i Filip Přikryl, kterého si stáhneme z Litoměřic. Budeme tam samozřejmě chtít vyhrát, uhrát dobrý výsledek. Projevit se mohou i další hráči.“

Sám trenér naprosto rezolutně odmítá, že by jeho tým zápas podcenil nebo do něj nešel na 100 %, když už má jistý postup v kapse. „Ne, to rozhodně ne. To jsou jen spekulace, které se objevují. Každý trenér i hráči, kteří jdou do zápasu, ať už je jakýkoliv, ho chce vyhrát! O tom sport je. A kdo to tak nemá, ve sportu nemá co dělat,“ prohlašuje Ladislav Čihák. 

V loňské sezóně se v prosinci do plzeňského útoku vrátil Jan Kovář, který indiánům výraznou měrou pomohl k vynikajícím výsledkům. Osud tomu chtěl, aby se devětadvacetiletý forvard mohl proti Škodovce představit v probíhajícím ročníku Champions Hockey League v týmu Zugu. „Těším se na něj samozřejmě moc. Je to paradox, že když je na výběr z tolika týmů Evropy, tak narazíme zrovna na ten, kde Honza hraje,“ říká Ladislav Čihák. Jan Kovář si v dosavadním čtyřech duelech v Lize mistrů připsal celkem 4 body (1+3).

Program indiánů je momentálně nabitý. Po výhře nad Vítkovicemi uběhnou tři dny, kdy se Škoda během středečního večera představí na ledě Zugu. Pak přijde na řadu páteční duel na Kladně a nedělní domácí střetnutí proti pardubickému Dynamu. Nedělá si Ladislav Čihák starosti z tohoto rychlého sledu zápasů? „O to starost nemám. Je to tak uzpůsobené, nastavené, hráči o tom ví už dlouhodobě. Věřím, že si s tím poradíme dobře.“ Hlavní trenér Plzně se svými kolegy zároveň věří, že své svěřence na švýcarský celek dobře připraví: „Na Zug se podíváme, připravíme si poradu, abychom potom mohli klukům říct, co a jak. A půjdeme na ně.“

Indiáni v Champions Hockey League předvádějí už druhý rok po sobě výtečné výkoný. I letos si Škodovka zajistila postup do další fáze soutěže již po čtyřech zápasech v základní skupině. Hokej Plzně navíc baví, výkony i výsledky v soutěži skvěle reprezentuje celý český hokej. Je to o to více zavazují, aby Západočeši v dobrém světle zvládli i duely proti Zugu? „Jednoznačně! Jedeme tam reprezentovat náš hokej, město Plzeň, takže to je zavazující až dost,“ říká na závěr Ladislav Čihák. 

Výhra Zugu na ledě Hämeenlinny, díky které si švýcarský tým zajistil postup