Soupeř pro ČF

Ve čtvrtfinále čekají Bruslaři! Jaké byly letošní vzájemné duely?

Plzeň - Je konec! Poslední kolo rozhodlo, indiáni nakonec ve čtvrtfinále narazí na Mladou Boleslav.

Oba soupeři po dvaapadesáti kolech posbírali shodný počet dvaadevadesáti bodů. O vyrovnanosti letošní tabulky svědčí fakt, že stejně je na tom i třetí pražská Sparta, jen o jeden více má druhý Třinec. Ve čtvrtfinále je ještě vítěz základní části z Liberce a brněnská Kometa. 

Vzájemné letošní duely indiánů a Bruslařů vyznívají lépe pro hráče z města automobilů. Ti ovládli tři souboje ze čtyř a vždy neodcházeli s prázdnou, uzmuli celkových devět bodů z dvanácti možných. Nejprve na západě Čech loupili po výsledku 4:1, který doma potvrdili 4:3 po prodloužení. Šedesát minut hry poté nestačilo na rozhodnutí ani v LOGSPEED CZ Aréně, v nájezdech nakonec 3:2 uspěli domácí. Naposledy se oba celky utkaly v polovině února, kdy Mladá Boleslav doma zvítězila 3:1. 

Celkové skóre ve vzájemných letošních utkáních je v neprospěch Škody 8:13. Počet vyloučení byl vyšší na straně Západočechů 14:12, využití pouze 2:3. V Plzni přišlo na dvojutkání 11 198 fanoušků, v Mladé Boleslavi 7 066. Nyní se již na všechny čtyři duely pojďme podívat podrobněji...


6. kolo, 29.9.2019, HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky:
35. Gulaš (Mertl, L. Kaňák) – 35. Skalický, 43. Zbořil (Skalický), 54. Skalický, 60. Šťastný (Žejdl).
Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Rozhodčí: Pražák, Micka – Pešek, Malý
Vyloučení: 5:5
Využití: 0:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:26
Zblokované střely: 12:11
Hity: 12:7
Vhazování: 33:30 
Diváci: 5 372

HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Moravčík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Houdek, Čerešňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Rob, V. Němec, Indrák – Heřman, R. Vlach, Kantner
BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (A), Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Kurka – Pabiška, Žejdl (A), Šťastný – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Grim, R. Zohorna, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal

Škodovka se jeden den po výhře v Karlových Varech znovu představila v extraligovém duelu, tentokrát na domácím ledě, kam přijela Mladá Boleslav, která byla posilněna páteční výhrou nad mistry z Třince. První třetina duelu proběhla velice hladce a rychle, hlavně v úvodních deseti minutách se hra přerušovala jen minimálně. Jako první se do šance dostali domácí, už po 50 sekundách si našel puk Petr Straka, který střílel na Růžičku, okolo kterého se ochomýtal Eberle. Hostují brankář si poradil ramenem. Pak se dlouho nic nedělo, až v osmé minutě putoval na trestnou lavici domácí Moravčík a Bruslaři si zkusili přesilovou hru. Během ní stříleli Ševc a po něm Zohorna, ale gólman Frodl oba pokusy s klidem zlikvidoval. Během oslabení se blýskl domácí Straka, který v útočném pásmu na dlouhou dobu zdržel rozehrávku soupeře.

Po nevyužité početní výhodě se Středočeši museli uchýlit do obrany. Kapitán Škody Gulaš nahodil puk do brankoviště, vedle něj si ho našel Tomáš Mertl, který v nepřehledné situaci dokázal z první vystřelit, ale gólman Růžička znovu svůj tým podržel. Na druhé straně pak mohl Flynn zakončit po nepřesné rozehrávce Plzně, ale v ideální pozici se nedostal do pořádného zakončení. Záhy nahodil Vojtěch Němec kotouč na hostující klec, Indrák před ní dobře clonil, následně chtěl Růžičkou vyražený kotouč dorazit do brány ze vzduchu, ale to se mu nepodařilo. Po dvaceti minutách tak v LOGSPEED CZ Aréně platil stav 0:0.

Stěžejní události druhé třetiny by se daly shrnout do posledních šesti minut této části. V čase 34:01 se v utkání poprvé měnilo skóre. První útočná formace Plzně uzamkla Bruslaře v jejich obranném pásmu, Moravčík přihrál na pravou stranu Kaňákovi, jehož nahození jemně tečoval Mertl. Od Růžičky se kotouč odrazil na levý kruh, odkud ho Milan Gulaš poslal do sítě. Dorážka to nebyla ani trochu jednoduchá, kapitán Škody pálil z hodně velkého úhlu. Vedení Západočechům ale vydrželo jen 24 sekund. Mladoboleslavští se vydali do rychlého brejku v přečíslení, Martin Pláněk ještě branku Frodla přestřelil, ale připravený Pavol Skalický si odražený kotouč pohotově našel u pravé tyče a rychle ho poslal do brány. Domácí gólman puk bleskově chytil a přikryl, vytahoval ho ovšem již zpoza brankové čáry, takže bylo vyrovnáno.

Další šance v závěru prostřední třetiny už si připisovali jen indiáni. Gulaš vyslal žabičkou mezi obranou Boleslavi do úniku Tomáše Mertla, který skákající kotouč poslal nad branku Růžičky. Ten poté několikrát zachránil svůj celek. Hostující gólman nejprve zneškodnil střelu Indráka, který pálil po přihrávce od Vlacha z voleje. Záhy Jan Růžička fantasticky vychytal lapačkou i Jana Eberleho, který mohl Plzni vrátit vedení. Stejně tak i Rob s Mertlem v přesilové hře, ale modrobílí i přes obrovský tlak druhý zásah nepřidali. Po čtyřiceti minutách tak v LOGSPEED CZ Aréně platil stav 1:1.

V pokračující přesilovce zkraje třetí třetiny Škodovka nevyužila další obrovskou šanci. Luboš Rob šikovně zachytil vyhození soupeře, jeho pokus mezi betony vyrazil Růžička k Pourovi, který z pohotový dorážky z úhlu napálil nakonec jen tyčku. Při signalizované výhodě během početní výhody pak Bruslaři vstřelili svůj druhý gól, takže se dostali do vedení a navíc jejich pokračovala. Adam Zbořil se protlačil do útočného pásma, nakonec překvapivě vystřelil z pravého kruhu z otočky a Frodlovi propadll kotouč mezi betony až do sítě. Po jedné velké příležitosti pak přišlo na obou stranách, Skalický nejprve v úprku nepropálil Frodla mezi betony, stejně tak při své šanci dopadl na druhé straně i Eberle.

Aktivní Pavol Skalický se poté prohnal jako tank po levé straně až před bránu Plzně a dlouhým forhendovým blafákem překonal gólmana Frodla střelou mezi betony. Mladoboleslavští se tak dostali do vedení 3:1. Pět minut před koncem základní hrací doby to Škodovka zkusila během početní výhody na chvíli v šesti hráčích, ale kontaktní gól indiáni vstřelit nedokázali. Výhru Boleslavi zpečetil trefou do prázdné brány David Šťastný. Hostující celek už si zbytek duelu pohlídal a odvezl si z Plzně tři body.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Myslím si, že první třetina byla velmi vyrovnaná. Soupeř dobře bruslil a byl skvěle fyzicky připravený. Za stavu 1:0 jsme bohužel propadli, dostali nešťastný gól. Ale pak jsme měli velké šance a tohle prostě musíme proměňovat! Jejich gólman to pochytal, všechno se zlomilo gólem na 2:1, ale hlavní byly naše neproměněné šance, to v zápasech rozhoduje. Kromě výsledku si myslím, že jsme předvedli velmi dobrý výkon.“

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): „Do utkání jsme vstoupili dobře, první třetina skončila 0:0, celkově hra byla vyrovnaná, takže stav tomu odpovídal. Potom jsme mohli líbat všechno našemu gólmanovi, měli jsme velké štěstí. Šťastný byl i náš vítězný gól, poté jsme to dokázali udržet, znovu i díky skvělému gólmanovi, proto si odvážíme tři body.“ 

19. kolo, 17.11.2019, BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 4:3pp (2:1, 1:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky:
7. Zbořil (Skalický), 17. Hrbas (Bičevskis, R. Zohorna), 40. Bernad (Fillman, Klepiš), 63. Zohorna (Klepiš, Ševc) – 4. V. Němec (Kantner, Gulaš), 32. Gulaš, 40. Gulaš.
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Rozhodčí: Hejduk, Micka - Pešek, Malý.
Vyloučení: 2:5
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:23
Zblokované střely: 12:12 
Hity: 18:11
Vhazování: 34:26
Diváci: 3288

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Haas) – Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Kurka – Šťastný, Žejdl, Klepiš (A) – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – R. Zohorna, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.
HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, L. Kaňák, T. Voráček – Malát, Kracík (A), Gulaš (C) – Kantner, V. Němec, Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Vracovský, R. Vlach, Rob.

Jako první zahrozil v utkání Budík, který si přenesl útočné choutky z minulého zápasu i do dnešního. Před brankou ho v ideální pozici nalezl Eberle, nakonec z toho ale gól nebyl. Ten přišel až po chvilce, kdy se hezky protáhl do zakončení Kantner. Puk se po jeho střele odrazil od zadního mantinelu k levé tyči, kde již čekal s dorážkou Vojtěch Němec. Středočeši ovšem poměrně brzy přispěchali s odpovědí. Na levém kruhu se dostal k černému nesmyslu Adam Zbořil a zavěsil do bližšího horního růžku. Ze stejné pozice dokonal později obrat Marek Hrbas, ke kterému se odrazil černý nesmysl po střele Bičevkise z druhé strany. Třetí trefu mohl přidat záhy Klepiš po pěkné zadovce Žejdla zpoza branky před ní, Frodl svůj tým podržel.

Prostřední dějství načal Pour, který se dokázal proháčkovat až před Krošelje, ten odolal. Stejně jako vzápětí, kdy Eberle našel před ním Straku. Na druhé straně předal z kruhu na kruh Klepiš Šťastnému, jeho rána ovšem zamířila nad. Gólu se tak dočkal až Milan Gulaš. Ten si uzmul u pravé tyče touš, který svým napadáním na Ševcovi vybojoval Kracík, zvolil dlouhou kličku a bekhendem rozvlnil síť. Plzeňský kapitán následně předvedl další famózní záležitost, když si projel přes půl hřiště okolo tří protihráčů, na levém kruhu vypálil z otočky a zamířil přesně k bližší tyči. Vedení ale modrobílí neudrželi. Již po deseti vteřinách totiž David Bernad napřáhl pár metrů za modrou a dělovkou nedal Frodlovi šanci zakročit.

V úvodu poslední dvacetiminutovky obdržel křižnou přihrávku na levý kruh Klepiš, jenže minul zařízení. Indiáni následně ustáli oslabení, v největší šanci Zohorna tečoval ránu Ševce od modré těsně mimo. Za Plzeň z pravé strany vypálil Pour, Krošelj byl na ledě s betony včas. Sám to na sebe zase vzal Skalický, protáhl se zleva až k Frodlovi, na něj ale blafák neplatil. V závěru ještě domácí muž s maskou zastavil pumelici Gulaše ramenem, základní hrací doba tedy vítěze neurčila.

To až prodloužení, když po vyloučení Vráblíka dostala velkou šanci na rozhodnutí Mladá Boleslav. Výhodnou herní situaci využil Radim Zohorna, jenž protečoval střelu Klepiše. Indiáni však i přes prohru natahují bodovou sérii již na sedm zápasů!

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Nám se ten zápas líbil. Po většinu času jsme tahali za delší konec. V útočném pásmu jsme sice nebyli tak produktivní jako Plzeň, ale bod po šedesáti minutách byl, myslím, spravedlivý. Ten druhý se potom přiklonil k nám, protože jsme byli přeci jen o trochu lepší.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Věděli jsme, do čeho jdeme. Boleslav má letos velice dobré výkony, hraje nahoře, hraje agresivní, bruslivý hokej a má silné hráče. My jsme se s tím nepopasovali. Celý zápas jsme tahali za kratší konec. Velice mě mrzí třetí inkasovaný gól. Podařilo se nám konečně odskočit na 3:2, a bohužel jsme to tam nezblokovali. Zápas se nám z hlediska hokeje moc nepovedl, ale musím konstatovat, že bod odsud je pro nás cenný. I přesto, že to nešlo hokejově, tak hráči se aspoň o to porvali a odvážíme si alespoň ten bod. 

32. kolo, 30.12.2019, HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 3:2sn (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
2. Straka (Eberle, Kodýtek), 16. Indrák (Rob, Kracík), rozh. náj. V. Němec – 14. Skalický (Dlapa, Klepiš), 17. Pláněk (Skalický, Klepiš).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Rozhodčí: Bejček, Hradil – Gerát, Jelínek
Vyloučení: 2:3
Využití: 1:0
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:27
Zblokované střely: 10:13
Hity: 11:3
Vhazování: 39:31 
Diváci: 5826 

HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Pour – Straka, Kodýtek, Eberle – Rob, Kolda, Indrák.
BK Mladá Boleslav: Krošelj (Peters (A)) – Ševc, Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman, Hrdinka – Skalický, Zbořil (C), Klepiš – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Indiáni začali duel ve velkém stylu. Neuběhly ani dvě minuty, Eberle našel mezi obránci rozjetého Petra Straku, který zvolil svižné zakončení do pravého horního růžku. Západočeši nadále tlačili, akci připravili pro Půlpána, jehož dělovku pár kroků za modrou vyrazil ramenem Krošelj. Ten se musel činit i po chvilce, když si až na levý kruh na příhru od zadního mantinelu sjel Jank. Náskok se nepodařilo navýšit ani Koldovi, který po pasu Roba zakončoval přečíslení tři na jednoho. Individuálně to jeden na jednoho zase zkusil Němec, naznačil střelu, puk si ještě potáhl a až poté vypálil, strážce svatyně Středočechů dokázal zareagovat vyrážečkou. A tak platilo otřepané: „nedáš - dostaneš.“ Frodl vůbec neviděl ránu Dlapy od modré, kterou pouze reflexivně vyrazil a s dorážkou přispěchal Pavol Skalický. O rychlou odpověď se pokusil dělovkou z levé strany Pulpán, proti byl výstavní semafor lapačkou. Vzápětí se již modrobílí dočkali. Rovněž Krošelj neudržel předchozí ránu, konkrétně Roba a u pravé tyče již měl snadnou pozici Miroslav Indrák. Jenže Středočeši bleskurychle odpověděli. Přečíslení čtyři na dva ještě z osy hřiště zakončil Skalický pouze do betonu domácího gólmana, dorážka Martina Pláňka ovšem již síť rozvlnila. Obrat málem dokonal Hrbas z osy hřiště, ale mířil až příliš přesně, do pravé tyče.

Prostřední dějství načal tečí na brankovišti Skalický, Frodl dokázal uzmout touš do lapačky. Plzeň kontrovala dělovkou Janka z levého kruhu, kterou dorážel ještě Straka, Krošelj zakročil nejdříve ramenem, poté betonem. Poradil si i s únikem Moravčíka, který tísněný zakončoval bekhendem do jeho hrudi. V polovině střetnutí se již třetí vedení Plzně v utkání málem zrodilo. Kracík parádně zatáhl kotouč do útočného pásma, po objetí branky předložil na před ní, kde úspěšně zakončoval Luboš Rob. Ovšem Mitchell Fillman těsně před zakončením s vědomím, že více již toho nezmůže, zastavil u své pravé tyče a rukou zcela úmyslně klec posunul. Velké nesportovní gesto se snažil rychle potrestat Kantner, z osy hřiště přes obránce ovšem trefil pouze střed branky. Podobně mířil i Čerešňák dělovkou od modré, vše tak měla rozetnout až poslední perioda.

Poslední dějství odšpuntoval z mezikruží Straka, těsně ale minul levou tyč. Na druhé straně pálil z pravého kruhu nebezpečně Jeglič, ani on nezacílil přesně. Z první napřáhl na ose hřiště zase Gulaš, rána byla sražena mimo. Nebezpečněji vypadala akce Bruslařů, kdy na brankovišti po příhře od zadního mantinelu zakončoval Zohorna, Frodl pohotově vykopl betonem. Za indiány zahrozil i Vráblík, který si sjel až na pravý kruh, jenže přestřelil. Mnoho prostoru dostal zase na levém Najman, muž s maskou Škody svůj tým podržel. Rozhodnout se málem povedlo Mertlovi, který na brankovišti tečoval pokus Čerešňáka, ale protože puk zamířil mimo, musela vítěze určit až nadstavba.

V ní byl hodně blízko gólu Kantner, jenže z mezikruží div nerozpůlil pravou tyč, Moravčík od modré zase levou. Třetí zásah nepřidal ani osamocený Gulaš na levém, a vzápětí Rob na pravém, kruhu. Vše tak definitivně rozsekly až samostatné nájezdy, konkrétně až v sedmé sérii Vojtěch Němec.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "V první třetině si myslím, že jsme byli aktivnějším celkem, poté se Boleslav zvedla a odpověděla nám na naše branky. Zbývající dvě třetiny byly vyrovnané, chvíli byli lepší hostě, poté zase my. Hrálo se aktivně na obou stranách, na nic se nečekalo a tak to má asi vypadat. Bruslaři letošní sezónu hrají velmi dobře, mají hodně kvalitní tým, tak si těch dvou bodů dnes velmi ceníme. Jsme rádi, že jsme konečně zvítězili v prodloužení, eventuálně v samostatných nájezdech."

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): "Já zápas zhodnotím jen stručně. Myslím, že jsme viděli hezký, vyrovnaný hokej. Zasloužený bod pro oba týmy a poté nájezdy už jsou loterie."

45. kolo, 15.2.2020, BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) 
Branky a nahrávky:
8. Hrbas (Ševc, Skalický), 32. Šťastný (Ševc, R. Zohorna), 59. Kašpar (Lunter, Dlapa) – 25. Straka (Čerešňák, Gulaš).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Rozhodčí: Šír, Pražák – Ganger, Klouček
Vyloučení: 2:2
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:26
Zblokované střely: 12:11
Hity: 4:8
Vhazování: 27:29
Diváci: 3778
BK Mladá Boleslav: Peters (Krošelj) – Hrdinka, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Hrbas, Fillman, Bernad – Skalický, Zbořil, Klepiš (A) – R. Zohorna, Jeglič, Šťastný – Lunter, Bičevskis, Kašpar – Flynn, Najman, P. Kousal.
HC Škoda Plzeň: Frodl (Král) – Budík, Čerešňák, Jánošík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Pulpán (A) – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, V. Němec, Rob – Straka, Kodýtek, Pour – Vracovský, Kolda, Heřman.

Zápas odšpuntoval Jeglič z pravého kruhu, minul ovšem zařízení. Hosté zahrozili zblízka Pourem, Peters byl připraven. Následovalo první vyloučení v utkání a Bruslaři trestali. Pět vteřin před návratem Koldy na led roztočili kolotoč přihrávek, kdy puk putoval napříč celým pásmem, až z levé strany předložil na osu hřiště Skalický Ševcovi, jehož ránu doklepl do sítě Marek Hrbas. Rychlou odpověď málem od modré přinesla rána Črešňáka, protečovaná však nakonec skončila těsně mimo. Ještě nebezpečněji vypadal pokus Kousala z mezikruží, Frodl byl připraven. Před muže s maskou Škody se po chvilce prosmýkl Flynn, ani on na něj ale nevyzrál. Úvodní perioda tak skončila fotbalovým vedením Středočechů.

Prostřední periodu načal z pravého kruhu Mertl, od vyrovnání ho dělily milimetry. To přesto brzy přišlo. Druhé vyloučení v zápase přineslo druhý gól. Po osmi vteřinách hry proti čtyřem totiž ze skrumáže před brankou po předchozí pumelici Čerešňáka od modré udeřil Petr Straka. Hříšník Zbořil se vše snažil odčinit krásnou ranou z levého kruhu, ještě krásnější zákrok ale předvedl gólman Západočechů lapačkou. Lépe mířil Švec, jenže zase až moc, orazítkoval břevno. Gólu se dočkal až po ráně z první David Šťastný, kterého stejný hráč oslovil z levého kruhu na pravý. I druhá přestávka tak byla ve znamení větší radosti na domácí straně.

Úvod třetí dvacetiminutovky patřil hostům, kteří zasypali Peterse sprškou střel. Na druhé straně zase zahrozil z levého kruhu Hrdinka, ani on na strážce svatyně soupeře nevyzrál. Následně mohli Plzeňští srovnat z početní výhody, Bruslaři oslabení ustáli. V plném počtu naopak sami trefili tyč Ševcem. Drama tak dospělo až k power-play modrobílých, kterou využil naopak ve prospěch Mladé Boleslavi Lukáš Kašpar. Indiáni tak na ledech soupeřů nebodovali popáté v řadě.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): My jsme do zápasu vstoupili dobře, za to jsme byli odměněni gólem. Naši přesilovku jsme sehráli dobře. Ve druhé třetině Plzeň ukázala svou sílu a prvních deset minut nás tam mačkala a my můžeme být rádi, že to bylo jen 1:1. Tady bych vyzdvihl dobrý výkon plzeňského gólmana. Pak se ta hra vyrovnala a ve třetí třetině jsme byli lepší, byli jsme silnější na puku a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Přijeli jsme do města, jehož tým je rozjetý a velmi dobře hraje doma. Poslední dva domácí zápasy tu domácí dostali jen jeden gól a zuby si tu vylámaly větší manšafty nežli jsme my, to jsme věděli. Bohužel vstup do utkání nebyl úplně podle našeho gusta. Nicméně ještě v té první třetině jsme s domácími trochu srovnali krok, což nám hodně pomohlo ve druhé třetině a v přesilovce jsme dokázali vyrovnat na 1:1. Potom jsme ale inkasovali podruhé a ve třetí třetině už Boleslav hrála trochu zkušeněji než my. Nebyli jsme schopní udržet se na puku a udělat soustavnější tlak, naopak Boleslav nás kolikrát zavřela v pásmu. Pro náš manšaft je to ponaučení. Je to již pátý prohraný zápas venku, což už je alarmující, ale musíme to hodit za hlavu a ponaučit se z toho. Zítra máme nový zápas.