Ohlasy 52. kolo

Ve středu budeme připraveni, cesta povede přes domácí zápasy, hlásí Filip Suchý

Základní část je u konce a na jejím konci si Západočeši otevřeli střelnici. Škodovka porazila Olomouc vysoko 9:1 a rovnou třetinu vstřelil Filip Suchý, pro něhož to byl premiérový hattrick v nejvyšší soutěži.

Karty byly rozdány jasně. Škodovka proklouzne do čtvrtfinále, pokud uhraje o dva body více než Liberec, který hrál v Ostravě. „My jsme chtěli za každou cenu vyhrát, protože jsme nevěděli co se stane ve Vítkovicích. Jsme rádi za tři body, i když to vypadá na kanonádu, tak to byl těžký zápas. Mé vzpomínky na utkání budou hezké, dal jsem svůj první hattrick, jednou o něm budu vyprávět svým dětem,“ říká s úsměvem duel Filip Suchý.

Indiáni nakonec svého soupeře rozebrali, nasázeli celkem devět branek, z toho Filip Suchý rovnou tři. Jak by samotný hráč popsal své zásahy? „U první branky mi puk spadl někam na záda, navíc jsem nevěděl, zda jsem nestál v brankovišti, tak jsem si nebyl jistý, zda bude platit. Ani jsem nevěděl, jak jsem ho dal. Při úniku u druhého gólu jsem věděl, že půjdu do bekhendu a při třetím se mi puk odrazil přímo na hokejku a mně stačilo to pouze uklidit,“ říká hráč s číslem 42 na zádech.

Západočeši se pomalu dostávají do herní i střelecké pohody, z posledních tří duelů rozvlnili soupeřovu síť rovnou jedenadvacetkrát. „Určitě je lepší, když před play off napadají nějaké branky, nicméně my si to musíme přenést do vyřazovací části.“ Pro samotného hráče to bude premiérové play off, leč jak sám přiznává, v minulých letech Plzeň poctivě monitoroval. „Určitě jsem všechno sledoval. I když jsem byl v zámoří, tak jsem průběžně sledoval zápasy Plzně. Vím, že předchozí série s Olomoucí byly hodně nepříjemné.

Plzeň a Olomouc, to už je v posledních letech tradiční dvojice pro play off, osud tomu chtěl, že po roční odmlce se tyto mančafty utkají znovu proti sobě, tentokrát již v předkole. „Musíme se na něj dobře připravit, předkolo určitě nebude nic lehkého. Za mě můžu říct, že ve středu budeme připraveni. Cesta k úspěchu povede přes domácí zápasy, u nich to není vůbec lehké. Uděláme vše, abychom postoupili,“ říká závěrem Filip Suchý.