Petr Straka

Velký návrat ze zámoří! Plzeň posílí útočník Petr Straka

HC Škoda Plzeň přichází s výbornou zprávou, do svých řad získala útočníka se několikaletými zkušenostmi ze zámoří. Pětadvacetiletý útočník Petr Straka se po osmi letech v zámořských soutěžích vrací zpátky do mateřského klubu.

V roce 2009 odešel Petr Straka do zámořské juniorky, kde se v dresu Rimouski Océanic hned od začátku výrazně prosazoval. Po skvělé první sezóně, ve které měl průměr bod na zápas, přišel i úspěch na draftu NHL. Ve druhém kole v roce 2010 si vybral Petra Straku Columbus Blue Jackets.

Během čtyř sezón v juniorské QMJHL si Petr Straka připsal ve 269 zápasech 273 bodů za 125 vstřelených branek a 148 asistencí. Po úspěšném působení v juniorských soutěžích přišel přechod do seniorského hokeje, konkrétně angažmá v AHL. Během čtyř sezón v AHL odehrál plzeňský rodák 230 utkání s bilancí 46 branek a 55 asistencí.

Sezóna 2014/15 byla pro Petra Straku druhou sezónou v seniorském hokeji, ale také sezóna během které přišla i šance v NHL. V dresu Philadelphie Flyers odehrál jen tři utkání, dokázal však hned dvakrát bodovat v nejslavnější hokejové lize světa.

Nyní nastal čas na návrat do mateřského klubu, ve kterém podepsal roční smlouvu.

„Petr je plzeňský odchovanec, strávil hodně dlouho dobu v zámoří, kde nakouknul i do NHL. Rozhodl se vrátit zpátky do Evropy a jsme rádi, že se rozhodl jít k nám. Je to bojovník, pracant, který je schopný dávat góly. Věřím, že nám pomůže ve všech činnostech,“ říká k příchodu Petra Straky sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Přesun k indiánům těší i plzeňského rodáka. „Je příjemné byt zpátky doma. V Plzni jsem nehrál od juniorky. Už se hrozně těším, až si zahraju před plzeňskými fanoušky na domácím ledě,“ prozradil Petr Straka.

Statistiky Petra Straky