Ohlasy SF3

Věřím, že můžeme sérii otočit, neztrácí naději Milan Gulaš

Měl na holi srovnání, ale v klíčový moment přestřelil. Zkušený útočník indiánů Milan Gulaš těžce kousal třetí porážku v semifinálové sérii proti brněnské Kometě. I přesto ale plzeňský forvard nadále věří, že Škoda může ještě otočit celkový vývoj série, v níž chybí Brnu už jen jedno vítězství k postupu do finále.

Jak mrzuté je, že jste ztratili utkání, v němž jste působili lépe než domácí Kometa?
Sami jste viděli, že jsme v utkání byli lepší a aktivnější. Takový je hokej. Nedá se nic dělat, je to 3:0 pro Brno a my budeme chtít hrát ve čtvrtek to samé co teď. Věřím stále, že můžeme sérii otočit.

Byl to váš nejlepší výkon v celém semifinále?
Jsem rád, že náš výkon postupně graduje. Některé pasáže ve dvou zápasech v Plzni nebyly špatné, ale teď jsme odvedli v Brně super výkon po celých šedesát minut. Bohužel nás trápí koncovka. Opustil nás lauf, který jsme měli na začátku sezony, ale nic se neděje.

V posledních vteřinách zápasu jste mohl srovnat. Co se stalo, že jste vysoko přestřelil?
Měl jsem to na holi. Bohužel už byl špatný led a zvedl se mi puk, na což se ale nechci vymlouvat. Byla to velká šance a mrzí mě to.

O výhře Brna rozhodla situace ze závěru zápasu, kdy Martin Erat projel mezi dvěma obránci a skóroval. Kde se dají hledat důvody, že v rozhodující chvíli na konci zápasu inkasujete?
Nevím, čím to je. Možná koncentrací, ale každopádně se nám to stává často. Kazí nám to dojem v play off. Ztrácíme kvůli tomu zápasy a všichni si to uvědomujeme. Důležité je, jak říkám, hodit to za hlavu, a jít do dalšího utkání od znova.

Není problém produktivitě, která vás poměrně trápí?
Utkání jsou vyrovnaná, šance tam jsou. Gólmani chytají výborně a oba týmy jsou kvalitní. Je to o produktivitě, kde má Brno zatím více štěstí. Musíme věřit, že se to otočí a zlomit to.