Ohlasy TRI

Věřím, že nás to nakopne, říká Lukáš Pulpán

Třinec – Sérii porážek dokázali indiáni prolomit na ledě Třince! Plzeňští hokejisté předvedli nejlepší výkon v letošní sezóně a zaslouženě vezou z dalekého výjezdu plný počet bodů. Vítěznou branku zaznamenal obránce Lukáš Pulpán, který se prosadil krátce po snížení domácích ve třetí části.

Plzeňští hokejisté zlomili sérii nepříznivých výsledků a v souboji prvního s posledním porazili Třinec na jeho ledě. „Pro nás je každá výhra důležitá a doufám, že si to zapamatujeme, jak jsme ten zápas vyhráli. Vletěli jsme na ně, vyhrávali osobní souboje a od toho se všechno odvíjelo,“ říká obránce Lukáš Pulpán.

Hokejisté Plzně v Třinci nebyli v roli favoritů, ale dokázali překvapit, a jako první tým v letošním ročníku proti Ocelářům získali plný počet bodů. „Pokyny byly jednoduché, vyhrávat osobní souboje, být důrazní a první na kotouči. Soupeř pak o něj musí bojovat. Musíme se hýbat a věřím, že nás to nakopne,“ uvádí Lukáš Pulpán.

V utkání na ledě Třince předvedli indiáni zlepšený výkon ve všech směrech. V první a druhé třetině dokázali domácí Oceláře přestřílet. „Zase se to odvíjí od toho, že jsme byli první na puku. Potom se dostaneme ke střeleckým pokusům. Myslím si, že dneska jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli," myslí si plzeňský obránce.

Domácí o sobě dali pořádně vědět na začátku třetí části, tlak v úvodu ale plzeňský tým ustál. „Věděli jsme, že Třinec do toho na začátku půjde a nemá za stavu 3:1 co ztratit. My jako bychom se začali bát jako v Pardubicích. Je to o hlavě, člověk se bojí neudělat chybu, ale jsem moc rád, že jsme to dotáhli,“ říká s úlevou Pulpán.

Obránce s číslem 51 byl klíčovým mužem v polovině třetí části. Domácí snížili na 2:3, ale po pouhé půlminutě se trefil právě Lukáš Pulpán. „Já jsem rád, že se mi to povedlo trefit a v té chvíli to bylo strašně důležitý,“ dodává Pulpán. Plzeň získala v Třinci tři body poprvé od 30.12.2011.