David Stach před ČF1

Všichni se na play off turnaje moc těšíme, hlásí David Stach

Indiáni rozehrají čtvrtfinále Generali Česká Cupu na domácím ledě proti litvínovské Vervě již v pondělí. Vyřazovací boje letního turnaje se hrají na dva duely, tedy stejným systémem jako v Champions Hockey League. Play off soutěže vyhlíží útočník David Stach.

Západočeši se po velkých bojích v základní skupině A dočkali postupu do čtvrtfinále proti Vervě až díky výhře v posledním kole proti českobudějovickému Motoru. „Rozhodně jsme chtěli ze skupiny postoupit, abychom si zajistili další duely. Asi se od nás čekalo, že bychom měli postoupit, ale všichni jsou ve fázi přípravy, týmy jsou na tom různě. Nevěděli jsme, co od toho čekat. Teď už na nás samozřejmě čeká takové malé play off turnaje, všichni se na to moc těšíme,“ říká David Stach.

Forvard se ohlédl ještě za předposledním duelem ve skupině Generali Česká Cupu, který indiáni odehráli na ledě Kladna. Právě v dresu Rytířů strávil Stach velkou část své kariéry, v mužstvu působil i v loňském extraligovém ročníku. Duel na středočeském stadionu tak pro něj byl dost specifický: „Určitě. Protože jsem odtamtud, tak zápas proti Kladnu pro mě byl hodně speciální. Nikdy jsem proti nim nehrál, vždycky jsem seděl na druhé straně střídačky. Svým způsobem to určitě bylo pikantní, když se ale vhodilo buly, tak už jsem to vůbec nevnímal.“

Plzeňanům i nadále pokračuje tvrdá práce v letní přípravě, hokejisté Škody polykají dávky na trénincích v náročném horkém počasí. Jak se s tím David Stach pere? „Prakticky každý rok je to stejné, začátky na ledě během letní přípravy se musí přežít, člověk se musí kousnout. Pak se z toho těží celou sezónu! Cítím se zápas od zápasu líp, momentálně je to super. Na každé utkání se těším a doufám, že to bude jen lepší a lepší.“

V utkání proti Motoru, který rozhodl o postupu Plzně, se ve vynikajícím a produktivním světle prezentovala druhá útočná formace Západočechů, jejíž součástí je právě i David Stach. Ten v ofenzivě válel s Pavlem Musilem a Lubošem Robem. „Musím říct, že s klukama se mi hraje opravdu fantasticky, oba jsou hrozně hokejoví. Jsem moc rád, že s nimi mohu nastupovat,“ prozrazuje forvard.

Jak bylo zmíněno, modrobílí rozehrají vyřazovací boje Generali Česká Cupu proti Litvínovu. Jak se na duelu těší plzeňský útočník a co říká dvoukolovému systému sérií? „Rozhodně je to lepší, než kdybychom hráli jen nějaké přáteláky. Osobně se na to moc těším. Teď je asi jedno, jaký nás čeká soupeř. Musíme se připravit na každého a pokusit se vyhrát. Je to jako v Lize mistrů, už jsme to zažili. My to bereme," uzavírá David Stach.