Ohlasy VIT

Všichni víme, o co hrajeme, burcuje tým Petr Kadlec

Plzeň - Plzeňské Škodovce se doma podařilo zabrat a přetlačit v po většinu času vyrovnaném duelu Vítkovice za tři body. Pod výhrou 6:2 se nejvýrazněji podepsal Miroslav Indrák, který vsítil hattrick.

Před samotným duelem došlo na slavnostní předání památečního dresu pro Petra Kadlece. Ostřílený obránce proti Vítkovicím naskočil do svého 1200. startu v rámci naší nejvyšší soutěže. „Jsem rád, že jsme vyhráli a že to nebyla smutná oslava,“ oddechl si na pozápasové tiskové konferenci Kadlec. Více si ale cenil týmového výkonu než zápasového jubilea. „Musím něco dát do kasy, ale to bude v pohodě. Hlavní je, že jsme odehráli dobré utkání a že se hrál dobrý hokej. Diváci se mohli bavit, protože padlo hodně gólů. Teď tedy dvanáctistovka nic neznamená, možná po sezóně.“

Nebyl jediným hráčem, kterého si jistě pokladník kabiny Lev najde. Mimo Martina Procházku, který na hostování z pražské Sparty vstřelil Bartošákovi svůj první gól v plzeňském dresu, se hattrickem zaskvěl navrátilec do sestavy Miroslav Indrák. „Za tyhle věci rád zaplatím,“ mávl nad úvahami o příspěvku do společné pokladničky sám Indrák. „Dneska jsem měl hodně štěstí. Nejprve puk zůstal na brankovišti, a jak jsem ho dojížděl, jejich hráč ho napálil do mě, takže jsem se ho hokejkou ani nedotkl. Pak jsem si počkal, až skákavý puk sedne na led a prostě jsem vystřelil. A třetí? Ten puk byl tečovaný snad od tří hráčů, ani jsem si nemyslel, že tam spadne.“ Připustil ale, že si na podobný třígólový večer nevzpomene. „Naposledy snad v dorostu,“ zapátral mladý útočník v paměti.

Oba hráči si shodně pochvalovali produktivitu v přesilovkách. „Ve druhé třetině se zápas lámal. Svým pohybem jsme si vynutili přesilovky a sehráli je dobře,“ spokojeně shrnul Indrák. „A navíc tady Míra dal hattrick,“ přisadil si Kadlec. „Minule jsme si početními výhodami nepomohli. Tady bylo krásně vidět, že jsme si díky nim odskočili na rozdíl. Je to super i na psychiku, než když musíte dotahovat. Přece všichni víme, o co hrajeme.“

To ví v Plzni všichni. Indiáni doufají, že se jim podaří získat lístek zaručující předkolo play-off, a vyhnou se tak nepopulárnímu play-out. „O přestávkách jsme neřešili, jak hrají týmy kolem nás. Maximálně jsem koukl na kostku, když se tam objevily přehledy, ale to je všechno,“ pokračoval Indrák. A recept na to, aby si předkolo uhrála Škodovka sama? „Doma chceme posbírat všechny body, to by bylo ideální. Ale chceme vyhrávat i venku, protože víme, že na našem ledě nám to kolikrát nejde. Vím, že už to zní blbě, ale fakt se musíme soustředit na zápas, jenž máme před námi, a neřešit, kdo jak hraje okolo nebo co nás kde čeká. Věřím, že pokud ta utkání odmakáme, štěstí se přikloní na naši stranu,“ doplnil svého týmového kolegu Kadlec.