Ohlasy 23. kolo

Výborný zápas! Všichni hráči podali zodpovědný výkon, říká po výhře v Hradci Vojtěch Němec

Škodováci zlomili střeleckou nepohodu na ledě hradeckého Mountfieldu již v první třetině, během necelých sedmi minut nasázeli do branky Východočechů tři góly! Hráčem, který otevřel plzeňský střelecký účet v tomto duelu, byl útočník Vojtěch Němec. Výraznou měrou tak přispěl ke konečné výhře 4:2.

Vojtěch Němec srovnal přesně v čase 4:00 na 1:1 po krásné kombinaci s Denisem Kindlem, bleskově tak odpověděl na vedoucí zásah domácích. V jedenácté minutě pak padly dva slepené góly, které obstarali američtí beci – Conor Allen a Nick Jones. Pojistku přidal trefou do prázdné brány Milan Gluaš, takže si modrobílí odvezli z Hradce Králové tři body. „Výborný zápas, že to tam napadalo hned v první třetině, to je super. Potom už jsme utkání odehráli zkušeně, nedělali jsme zbytečné chyby a nemotali se s pukem dlouho v obranném pásmu, což nám v posledních zápasech dělalo problémy,“ prozrazuje Němec.

Jak moc všechny Plzeňany těší právě výhra z ledu Mountfieldu, kde se v této sezóně prakticky nevyhrává? „Jsme hlavně rádi, že jsme konečně zase vyhráli za tři body. Poslední výsledky nám nehrály úplně do karet, takže nás moc těší, že jsme se dokázali chytnout na ledě velmi těžkého soupeře. Doufám, že si to dokážeme přenést do dalšího zápasu,“ říká forvard s číslem 53 na zádech.

Čtyři góly v jednom utkání naposledy indiáni vstřelili 21. října v domácím duelu proti Litvínovu, který ovládli 4:1. Po dlouhé době tak v Hradci opět zaznamenali větší gólový přísun v zápase TELH. „Je to šílené! Ale ani tři góly – i s tím do prázdné brány vlastně čtyři – nejsou nic extra," začal trošku kriticky Němec. Záhy však přidal i pochvalná slova: „Ale hlavně jsme zlepšili hru do obrany. Soupeř se snažil mít tlak do brány, ale do ničeho jsme je moc nepouštěli, od našich obránců to bylo dobře pokryté. Dnes jsme si hrábli a bereme zasloužené vítězství.“

Právě Vojtěch Němec je letos expertem na Mountfield. V domácím prostředí, když Západočeši nad tímto soupeřem vyhráli 2:1 po nájezdech, obstaral obě trefy, důležitý gól si pak připsal i na ledě soupeře. „V týdnu jsme dobře potrénovali a prostě jsme si za výhrou šli. Body teď potřebujeme jako sůl, protože se v tabulce nenacházímě tam, kde bychom chtěli být. Dnes všichni podali zodpovědný výkon, gólmanem počínaje a posledním útočníkem konče,“ chválí celý tým šikovný útočník.