Ohlasy Pardubice

Výhra je výhra, chceme se od toho odrazit, věří Petr Straka

Konečně! Po šňůře těsných porážek a nezdarů to tentokrát vyšlo, Plzeň dokázala zvítězit na ledě Dynama. Po divoké první třetině došel zápas až do samostatných nájezdů, indiáni tak z Pardubic vezou dva body a vyhlíží sérii vítězství.

Zápas v Pardubicích přišel po reprezentační pauze, podle útočníka Petra Straky to ale indiánům pomohlo k svižnému startu. „O to víc energie jsme měli, do zápasu jsme vstoupili dobře. První dvě třetiny jsme podle mě byli lepší, bohužel oni ze dvou ojedinělých šancí dali dva góly a pak měli ještě pár nebezpečných situací.“ Plzeňské střelce však znovu zradila koncovka a po první třetině platil vyrovnaný stav. „Myslím, že my jich v těch prvních dvou třetinách měli daleko víc, takže z toho pohledu byla škoda, že to bylo jen 2:2,“ hodnotil úvodní část Straka.

Zatímco v první části viděli diváci hned čtyři góly, v dalších dvou třetinách už nepadla branka ani jedna. „Ve třetí už se ta hra srovnala, možná i měli víc ze hry oni a my měli trochu štěstí. Oni doma hrají hodně dobře a byl to celkově bojovný zápas. Díky bohu za to vítězství, jsme určitě rádi,“ oddechl si plzeňský odchovanec.

Samotný Straka měl v závěru slibnou šanci a málokoho překvapí, že to bylo znovu při oslabení. „Bylo to při jejich přesilovce a chtěl jsem to dostat hlavně za ně. Všiml jsem si, že tam je Petr Sýkora, který do obrany úplně tolik není, Wishart šel na mě křížem, tak jsem si to jen hodil za ně a oni mě pustili, ale bylo to docela z úhlu,“ popisoval svoji šanci, která nakonec gólem neskončila. Jeden ze 32 zákroků totiž předvedl gólman Kacetl. „I když jsem se dostal nakonec ke gólmanovi, tak se tam dostal hokejkou a vyrazil to.“

Nakonec ho to ale příliš mrzet nemuselo, indiáni dovedli zápas až do samostatných nájezdů, ve kterých se jim tentokrát povedlo zvítězit, což je po sérii porážek vítaná vzpruha. „Není to žádná sranda, proto jsme rádi, že se nám povedlo urvat ty dva body. V tuhle chvíli je každej bod zlatej a výhra je výhra. My se od toho chceme odrazit a udělat nějakou šňůru, abychom ty body získali zpátky,“ věří Straka. První šanci budou mít indiáni už v neděli doma se Zlínem.