Ohlasy MHK

Výhra v Třinci nás nakopla, má jasno Tomáš Hrnka

Plzeň – Takhle se nám to líbí! Indiáni na domácím ledě zdolali hradecký Mountfield 3:1 a v kabině pochopitelně zavládla spokojenost. Na tiskové konferenci duel zhodnotil autor jedné z branek Tomáš Hrnka a gólman vítězů Lukáš Sochůrek.

Už od začátku to byla stará dobrá Plzeň, na kterou se diváci těšili. Vítězství na ledě třineckého lídra na ní bylo hodně znát. „Výhra nad takovým soupeřem nám pomohla psychicky. Začali jsme plnit všechny taktické věci správně a vyplatilo se nám to,“ pochvaloval si slovenský útočník Tomáš Hrnka. „Začali jsme si více věřit, je dost možné, že ten jeden zápas to celé zlomil,“ doufá Hrnka, že Škodovka bude v podobných výkonech pokračovat i nadále.

Do branky Plzně se oproti původním předpokladům postavil Lukáš Sochůrek, který nahradil nemocného Alexandra Hyláka. „Kluci si ze mě ráno na tréninku dělali srandu, že jsem jednička. A pak mi to potvrdili i trenéři,“ smál se mladý gólman. „Neměl jsem nějaký strach, spíše respekt k tomu zápasu,“ přiznal Sochůrek.

Zkušenosti z plzeňské branky již ale měl. Odchytal celý duel odvetného utkání play-off Ligy mistrů se švýcarským Luganem, v posledním domácím zápase s Libercem za stavu 0:4 nahrazoval Hyláka. „Do každého zápasu jdu ale s tím, abych stoprocentně podal co nejlepší výkon,“ pravil jasně.

Největší respekt měl z hostujícího útočníka Jaroslava Bednáře. „U toho nikdy nevíte, co udělá,“ řekl Sochůrek o hráči, který ho nakonec jako jediný překonal. „Trefil to dobře. Před tou situací byla škoda, že jsme se nedohodli s bekem na rozehrávce,“ mrzelo Sochůrka.

Že by to ale nějak ovlivnilo výkon hráčů před ním, to vyvrátil Tomáš Hrnka. „Každý brankář tu má kvalitu. Lukáš to dnes potvrdil a ničeho jsme se s ním v brance neobávali,“ pochválil svého kolegu slovenský útočník.

Sám Hrnka se stal autorem vítězné branky, když skóroval po krásné akci s obráncem Moravčíkem. „Byla to spontánní... Vzhledem k tomu to ale byla hodně pěkná akce,“ usmíval se Hrnka. „Míša zareagoval dobře a dal mi to mezi kruhy, kde už jsem jen vystřelil,“ řekl.

Nálada v kabině Západočechů je značně lepší. „Je to tam takové uvolněnější,“ potvrzuje Tomáš Hrnka. „Ale stále jsou to jen dva zápasy v řadě. Musíme pokračovat přesně v takové hře!“ velí forvard Škody Plzeň.

Potvrdit tento výkon tedy budou muset i v dalším utkání, v pátek do Home Monitoring Arény zavítají Piráti Chomutov. Hraje se od 16:30.