Ohlasy MBL

Výkon ideální není, proti Olomouci to bude těžší, shodují se Kracík se Schleissem

Jan Schleiss přispěl k vítězství nad Mladou Boleslaví dvěma asistencemi na góly Milana Gulaše, Jaroslav Kracík poté založil přesilovkou gólovou akci na 3:1, na jejímž konci byl David Stach. Oba dva se tak výraznou měrou podíleli na dalším vítěství Západočechů v základní části, Škoda už podvanácté řadě brala alespoň bod! „Tohle nesleduji, ale jestli je to tolik, tak je to super,“ říká po zápase s Bruslaři Kracík. „Pár zápasů jsme ubojovali, teď se nám vrátilo štěstí,“ hlásí po ubojovaném vítězství Jan Schleiss.

Jaroslav Kracík

Výsledek vypadá jednoznačně, tři body těší, ale co ten výkon?
Optimální to určitě nebylo. Do utkání jsme sice vstoupili dobře, dostali jsme se do dvoubrankového vedení, ale potom jsme trochu polevili a pouštěli Boleslav do šancí. Důležité jsou tři body, ty se počítají. Samozřejmě není jedno, s jakým to bylo výkonem, ale dle mého to nebylo nic strašného.

Sehrává roli i to, že třeba v neděli jste hráli s třetím Třincem, výborný zápas, a teď přijel tým ze spodní části tabulky?
To určitě ne. Ale jistě je to i o atmosféře. Dnes v úterý přišlo méně lidí, bylo to v televizi, atmosféra byla trochu jiná. Mladá Boleslav mi přišla taky trochu uvolněnější.

Není tam i podvědomí, že vzadu máte jistotu a můžete vesele útočit?
To asi ne, ale určitě je znát, že Míra chytne nějaké šance, dnes jich bylo opravdu dost. Ale v podvědomí to nemáme. Když se vyhrává a máme vzadu skvělého gólmana, můžeme si věřit.

Bodovali jste podvanácté v řadě, jak hodnotíte tuhle sérii?
Musím se přiznat, že tohle nesleduji, koukám jen na jeden zápas před sebou. Ale jestli už je to tolik, tak je to super. Myslím, že jsme prohráli jen dvakrát v základní hrací době.

Užíváte si dlouhou sérii domácích zápasů, kdy teď hrajete třikrát do týdne stále doma?
Rozhodně je to lepší, než když jsme hráli pět zápasů venku. Ale také to není ideální, je toho hodně a každý domácí zápas už mi přijde stejný (smích). Taky už se těším i ven.

V pátek vás čeká Olomouc, poslední tým, který Plzeň obral o všechny tři body. Jak se na ten zápas připravit?
Nepříjemný soupeř, dobře brání, a asi jim už deset gólů nedáme (úsměv). Hlavně musíme doufat v další výhru, snad předvedeme i lepší výkon.

A kdy přijde z vaší hole další gól? Dnes to bylo těsné, horní tyčka.
Příště (smích). Kéž by, snažím se dát gól. Ale to je celkem jedno. Hlavní je, že vyhráváme.

Co ten třetí gól? To byla krásná akce, potěší ještě víc díky druhé asistenci.
Skvělá akce, Míra už mohl střílet, ale ještě to dal na Davida Stacha do prázdné brány, ještě to vyšperkoval. Míra tohle umí.

Vypadá co, že po odchodu Dominika Kubalíka převzal právě Indrák roli jednoho z lídrů.
Dominik seděl za mnou v autobuse, tak já mu říkal, ať si tam jde sednout, že začne dávat góly, a tak začal dávat góly (úsměv). To místo už určitě nepustí.

Jan Schleiss

Honzo, vy jste chtěl dneska poslat Milana Gulaše na olympiádu, když se přišli podívat reprezentační trenéry?
Dnes jsme překonali hranici sta gólů, Milan dal právě ten stý, tak dá aspoň něco do kasy a ještě se tam hrálo o placení za hattrick. Milan to ten dneska dvakrát parádně trefil, takže super.

Jak se vám hraje s elitními útočníky Gulašem a Tomášem Mertlem?
Já už jsem to říkal, to jsou výteční hráči. Jakmile se dostaneme do přečíslení a oni to dostanou do nějaké menší šance, tak je z toho většinou gól. Jsou zkušení, umí to využít, dokážou s tím pukem naložit a mají přehled, je to parádní.

Trenér Hanzlík byl na tiskové konferenci trochu skeptický ohledně výkonu. Mluvili podobně trenéři v kabině?
Po první i po druhé třetině trochu jo, ideální to nebylo. Pár zápasů jsme ubojovali, ten se nám vrátilo štěstí. Pro fanoušky to pak sice nevypadá dobře, když vedeme třeba 4:1 a už tolik neútočíme, ale hraje se na góly. Výkon ale musíme zlepšit, uvidíme příště.

Není to tím, že jste v psychické pohodě, že to tam padá a jste na vítězné vlně?
Myslím se, že na tom má zásluhu dobrý začátek. Když hrajeme doma a v první třetině tam něco flákneme, tak se tam pak sice stane nějaký výpadek, ale náskok většinou kontrolujeme. Také je to tím, že máme gólmana jako blázen, Míra chytá skvěle.

Bude to v pátek proti Olomouci zase desítka?
Rozhodně ne, to už se nám asi nepoštěstí. Ze začátku to nikdo nečekal, byli jsme v laufu, což jsme tedy i teď, ale týmy sem jezdí výtečně připravené. Obzvlášť Olomouc, ta hraje výtečně z defenzivy. Mají vysoké hráče, budou nás mlátit a bude to ohromně těžká zápas. Musí nám tam zase něco padnout v úvodu a pak budeme muset hrát trpělivě. Bude to vyrovnané utkání.