Ohlasy 46. kolo

Výpadek nás stál další zápas, říká Jakub Pour a těší se na domácí led

Plzeň - Indiáni si dnes v Karlových Varech vypili pohár hořkosti až do dna. I potřetí během pěti dní totiž na ledě soupeře kráčeli k vítězství, ale necelá třetina je o vše obrala.

Dnes stačilo domácí Energii k výhře dvanáct minut, během kterých dokonale čtyřmi góly otočila vývoj střetnutí ve svůj prospěch. Měli jsme tam výpadek a to nás stálo víceméně zápas. Nestalo se nám to poprvé, že jsme dostali x gólů za sebou a je to již na zamyšlení, protože se to pořád opakuje,“ říká Jakub Pour. „Nezbývá nám nic jiného, než zítra přijít na trénink s čistou hlavou a soustředit se na nový zápas,“ nehází ale flintu do žita.

Sám měl přitom v utkání několik zajímavých příležitostí, ať to již byly příhry před poloprázdnou klec soupeře či nastřelení brankové konstrukce. Jak ale sám říká, výčitky ale nemají smysl. „Každý střela je víceméně šance. Nedá se říct, že bych si nějakou vyčítal. Snažil jsem se to tlačil do brány a že to tam nespadlo? Bohužel, musím na tom ještě více zapracovat na tréninku,“ říká. Zároveň se již těší domů, venkovní série tři střetnutí totiž pro modrobílé končí, v příštím kole přivítají brněnskou Kometu. „Určitě ano. Nyní máme zápasy sice hodně za sebou, ale v domácích utkáních musíme ukázat výhodu našeho kluziště, vlítnout na ně a konečně bodovat. Je potřeba se se čtyřkou udržet v kontaktu, nejlépe do ní poskočit,“ vyhlašuje.

Z návratu do svých prérií má radost i lodivod Ladislav Čihák, i když ho mrzí, že jeho týmu nemohou pomoci fanoušci. „Tři venkovní duely byly těžké, ale my spíše máme v hlavách ty výsledky, protože ty teď nejsou dobré. Nemá smysl se schovávat, jestli člověk hraje dobře nebo špatně. Prostě ty chyby tam jsou a soupeři to potrestají. Je příjemné hrát doma, ale bez fanoušků je to... Tohle je prostě strašná sezóna...,“ nenachází slova.

Rozhodně ale ví, jaký nejbližší program čeká jeho svěřence: „Zítra si to musíme ráno rozebrat ať již individuálně nebo týmově. Potrénujeme a potom se připravíme na dalšího soupeře. Prostě takhle to je. Já jsem na to kluky upozorňoval, že po pauze to bude hrozný frmol. Ale bohužel nám se k tomu ještě navíc výsledkově nedaří, o to je ještě těžší se na zápasy připravovat. Na druhou stranu je to zkušenost pro náš mladý tým, i když je to škoda.“ 

TOP foto: Marek Švamberg