Ohlasy 16. kolo

Výsledek je pro nás špatný, ale budeme bojovat až do konce, vyhlašuje Petr Kodýtek

Plzeň - Indiáni po reprezentační pauze ztratili dobře rozehraný duel o šest bodů na ledě Bruslařů, domácí rozhodli čtyřgólovou závěrečnou periodou.

Škoda byla blízko k tomu, aby Středočechy v tabulce bodově dotáhla, namísto toho se rozdíl zdvojnásobil. „Pro nás je výsledek samozřejmě špatný. Ale nedá se nic dělat, jedeme dál, bojovat budeme až do konce. Že jsme tedy prohráli pro nás není ideální, ale už je po utkání a teď musíme myslet na další zápasy,“ nehází flintu do žita Petr Kodýtek. 

Mladý forvard přitom o den dříve ještě v barvách národního mužstva bojoval ve Švédsku proti Rusům. A musel si připadat jak po malém déjà vu, protože znovu byly jeho barvy blízko k vítězství, avšak soupeř rozhodl drtivou závěrečnou periodou. „Byl to podobné jako včera s Rusy. Šli jsme do poslední třetiny s tím, že budeme chtít být na puku, hrát u soupeře v pásmu… Jenže pak jsme tam udělali dvě takové chyby, možná to bylo i podcenění situace. Najednou bylo utkání otočené a pro nás bylo rázem o to těžší se do něj vrátit,“ přiznává.

Sám naskočil ke třetímu duelu ve třech dnech, k tomu je samozřejmě potřeba přičíst cestování, při kterém i vznikly problémy. „Ve Švédsku jsme čekali dvě hodiny v letadle, než nám naloží všechna zavazadla, takže to nebylo nic příjemného. Příjezd se nám tak o něco prodloužil, takže to v tomto ohledu bylo trošku na hlavu, ale jinak bylo vše v pohodě,“ zůstává nad věcí.

Zpět do extraligy vlétl jako velká voda, jen v první části zapsal několik slibných příležitostí a únava jako kdyby pro něj neexistovala. Odehrál přes devatenáct minut, přes pět v přesilových hrách, vyhrál sedm bulí z dvanácti, zapsal asistenci a pět střel. „Já jsem se necítil úplně špatně, popravdě jsem to čekal daleko horší. Pochopitelně je cestování znát, byl to můj třetí zápasech ve třech dnech. Musím říct, že jsem se v první části cítil dobře, poté se to ustálilo,“ vypráví a dodává: „Na reprezentační úrovni je vše možná o něco rychlejší, ale já se to snažím nerozlišovat. Prostě jsem do toho dnes sešel tak, jako kdyby to byl jakýkoliv jiný zápas.“ 

KONEC UTKÁNÍ Dnes to bohužel nevyšlo. Z Mladé Boleslavi odjíždíme po bojovném výkonu bez bodu. Děkujeme za podporu! 💙

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Pondělí 15. února 2021

TOP foto: Jan Pavlíček