Ohlasy OF2 CHL

Vysoká výhra nám do dalších zápasů může jen pomoci, věří Miroslav Preisinger

Plzeň - Spanilá jízda plzeňských hokejistů v Champions Hockey League pokračuje i nadále, indiáni si připsali výhru v základní hrací době i v odvetném utkání proti Bolzanu. Postup do čtvrtfinále Ligy mistrů okomentovali střelci Miroslav Preisinger a Milan Gulaš.

„Bolzano bylo těžký soupeř, mají v týmu mnoho zahraničních hráčů. Hráli kontaktně, rychle a jednoduše, často nám dělali v obranném pásmu velké potíže. Ale měli jsme štěstí, že nám to tam napadalo, dali jsme v obou zápasech hodně gólů, s čímž nedokázali nic udělat,“ je rád slovenský útočník Miroslav Preisinger, který si v odvetném utkání proti Liškám připsal letošní první gól v CHL. Po bleskově sehraném úniku zvyšoval už na 4:0.

A vklínil se tak do statistik statistik střelců mezi jméno Milana Gulaše, kterému se proti italskému soupeři podařil úžasný kousek, a sice čistý hattrick. Kapitánovy trefy by se mohly vystavit do učebnice dokonalého zakončování - nejprve klička do forhendu, poté přesně zakončené přečíslení, číslo tři je klička do bekhendu a nakonec ještě čtvrtý gól, který padl díky střele přes obránce. „Když se v zápase někomu hodně daří, hned se zvedne sebevědomí, začne to tam padat ještě víc. Já osobně jsem se v posledních zápasech trápil, občas jsem nějaký gól dal, ale nebylo to úplně ono. Chyběla mi lehkost. Dnes se to prolomilo a doufám, že takhle budeme i jako tým fungovat v extralize,“ doufá plzeňská 77.

Svou přesnou trefu popsal i Miroslav Preisinger: „Hráli jsme přesilovku. Naskočil jsem ze střídačky a akorát to tak vyšlo, že jsem byl sám, Míra Indrák mi puk pěkně hodil. Potom už jsem v rychlosti jen vyzkoušel, co jsem vyzkoušel, a naštěstí to vyšlo.“ Jedná se o celkem skromný popis akce, leč v reálu byla celá kombinace sehrána v ohromné rychlosti, Preisinger se navíc ještě umě dokázal natlačit před beka Bolzana.

Ani v odvetném utkání nezůstal v plzeňském útoku kámen na kameni, Milan Gulaš opět měnil spoluhráče z jedné formace, tentokráte nastoupil s Vojtěchem Němcem a Miroslavem Indrákem. „Trenéři sestavu vymysleli, nehrál Ondra Kratěna ani Venca Nedorost. Vypadalo to slušně, ale je to opět otázka na trenéry, jak teď budou vymýšlet sestavu na další zápasy,“ říká plzeňský kapitán. Právě tato útočná lajna Lišky několikrát zamkla v útočném pásmu, kromě čtyř tref Gulaše, který napálil ještě jednu tyčku, se prosadil i Indrák, Němec také střílel do brankové konstrukce.

Celkové skóre z dvojzápasu Plzeň vs. Bolzano zní 12:3. V extralize se naopak Škodovce střelecky nedaří. Může Západočechům další vysoká výhra přispět k lepšímu sebevědomí i v české nejvyšší soutěži? „Určitě ano. Snažili jsme se hrát jako v posledních zápasech, předvádět to, co nám trenéři říkají. Myslím si, že nám to do dalších zápasů může jenom pomoct,“ věří Preisinger. Dalšími zápasy budou i čtvrtfinálové souboje v CHL, indiáni se utkají se švédským týmem Skellefteå AIK.