Ohlasy 14. kolo

Vždycky chceme vyhrát, ale bod proti Spartě bereme, říká Roman Vlach

Proti pražské Spartě museli indiáni hned dvakrát dotahovat nepříznivě skóre. Povedlo se a duel nakonec za stavu 2:2 dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých uspěli hostující hráči. Zápas okomentovali Roman Vlach a Michal Moravčík.

„My jsme věděli, že Sparta je silný soupeř, proto bod bereme. Člověk chce samozřejmě vždycky vyhrát, věřili jsme, že zápas ještě můžeme otočit. Myslím, že jsme měli více šancí, ale potřebovali jsme trochu klid v zakončení nebo třeba i štěstí,“ myslí si Roman Vlach. Se svým spoluhráčem souhlasil i bek Michal Moravčík: „Bod bereme, Sparta je silný, kvalitní soupeř. Teď jsou v laufu, mají v zádech nějakou sérii. Bod na obou stranách byl spravedlivý, během nájezdů už pak byli šikovnější, proto berou druhý bod.“

Právě Moravčík protrhl gólový účet na straně Plzně, když ve třetí třetině z dorážky srovnal na 1:1. Dobrou práci před brankovištěm předvedli Jan Eberle s Petrem Strakou. „Trošku jsem se tam motal a čekal, jak se situace vyvrbí. Puk najednou vyplaval na střed, jen jsem využil toho, že byla větší část brány otevřenější, tak jsem tam střelu rychle poslal,“ popsal trefu domácí bek. Naopak Roman Vlach stále čeká na svůj první extraligový gól v plzeňském dresu: „Člověk se pořád snaží, střílí, z čeho se dá. U mě to většinou bývá, že když střeleckou smůlu jednou prolomím, tak to tam začne padat pravidelněji. Tak snad to protrhnu co nejdříve.“

Modrobílé momentálně trápí celkem rozsáhlá marodka. Před duelem se Spartou přišli o další dva hráče. „My jsme si k tomu něco řekli. Hráli jsme jednoduše, chytře, dělali jsme krátká střídání. Potom jsme tempo v průběhu utkání dokázali udržet,“ popisoval Michal Moravčík. Hráči se tak spolu nedokáží tolik sžít, protože sestava se musí každou chvíli mírně měnit. 

„Vinou zranění hrajeme každý zápas v jiných formacích. Určitě by bylo fajn, abych hrál s někým delší dobu, abychom souhru dokázali vypilovat. To v momentální situaci asi bohužel není reálné,“ ví Roman Vlach, který proti Spartě nastoupil v útočné formaci s Filipem Suchým a Lubošem Robem. „Každou chvíli někdo vypadne, zatím se nikdo moc nevrací. Ale musíme se s tím vypořádat, pereme se s tím, myslím dobře. Věřím, že se zranění zastaví a někdo se bude vracet z marodky,“ doufá Moravčík.

Už za dva dny čeká na indiány další extraligový boj, a sice na ledě litvínovské Vervy. Severočeši se chtějí dostat ze spodní poloviny tabulky, a tak srdnatě bojují o každý bod. „Pokud se nám podaří dát první gól, tak si myslím, že nás to uklidní a zároveň nakopne, protože v Litvínově to bude určitě bojovný zápas,“ očekává Roman Vlach.